İyi giden bir şeyler var

Ülkemizde beklentinin en fazla olduğu bakanlık hiç şüphesiz Milli Eğitim Bakanlığıdır.

Ülkemizde beklentinin en fazla olduğu bakanlık hiç şüphesiz Milli Eğitim Bakanlığıdır. Son yıllarda geliştirilen yüzlerce projeye, yeniden yapılanmaya ve sayısız stratejik uygulamaya rağmen eğitim sistemimiz hala beklenen düzeyde değil ne yazık ki. İnşa edilen binlerce derslik, atanan binlerce öğretmen, yapılan milyarlarca liralık teknoloji yatırımları ne yazık ki bu en önemli bakanlığımızın "başarılı" olarak etiketlenmesini sağlayamamıştır. Milli Eğitime 'bakan' olmak ateşten gömlek giymeye eş. Dünyanın en zor işi olan insan eğitimini başarabildiğimiz günler geldiğinde, içinde bulunduğumuz gemi en çılgın okyanuslarda, en hırçın dalgalara, en yıkıcı rüzgârlara karşı koyabilecektir.

Son yıllarda yüzyıllık sorunları çözmek için mücadele eden milli eğitim bakanlığımızın başardığı harika işler de var. Bunlardan en önemlisi destek eğitim hizmetleridir. Gerek dezavantajlı bireylere gerekse örgün ve yaygın eğitime devam eden tüm bireylere sunulan destek eğitim hizmetleri hakkında halkımızın bilgi edinmesi büyük önem taşıyor.

DEZAVANTAJLI BİREYLERİN EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanlığımız özellikle son on yıldır fiziksel ve zihinsel engelli bireylerin eğitimi konusunda tüm dünyaya örnek olabilecek uygulamaları hayata geçirdi. Fiziksel ve zihinsel engelli raporu olan öğrencilere birçok okulda özel eğitim sınıfları açıldı. Okula devam edemeyecek durumda olan bireylere evde eğitim hizmeti verilmekte, bu tür öğrencilerimizin evine öğretmen gönderilerek eğitim ve öğretim görmeleri sağlanmakta. Okulda eğitim alabilen engelli öğrencilere ise içinde yardımcı personel olan servisler tahsis edildi. Bu öğrenciler okulların özel eğitim sınıflarında on kişiyi geçmeyen ve iki öğretmenin görev yaptıkları sınıflarda özel eğitim alabiliyorlar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme