İyi Günün Dostu...!

Bu türkü de geçen sözleri ilk duyduğumda çok beğenmiştim, içinde sahte dostlara sitem var ama her nedense oyun havası formatında gibi gelmişti. İyi de halay dönülür bu türküyle. Eski folklorcu olduğumdan iyi bilirim.

Bu türkü de geçen sözleri ilk duyduğumda çok beğenmiştim, içinde sahte dostlara sitem var ama her nedense oyun havası formatında gibi gelmişti. İyi de halay dönülür bu türküyle. Eski folklorcu olduğumdan iyi bilirim.

Dostunu iyi seçeceksin ki kötü günü'nde yanında bulasın. Her tanıdığın dost olmuyor.

Bu mevzuyu açarken insan dostluklarına pek girmeyecem, zaten insanlar dostlarını az çok tanır.

Be sefer Ülkeler arası dostluklardan dem vurayım dedim. Yani az siyaset yapayım deşarj olmak adına.

18 Şubat 1952 den bu yana Kuzey Atlantik Paktı veya Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü olarak bilinen kısa ismi NATO olan kuruluş'a üye olduk. Olduk da ne oldu. Güya, dünya barışını sağlasın diye Silahlı güçlerin birleştirilmesi yani güçbirliği anlaşması. Teferruata girmemeyim çünkü mevzu uzar da uzar.

Aşağıda sıraladığım, 1949 da kurulan Nato üyelerine bir bakalım.

- Birleşik Krallık

- Belçika

- Kanada

- Danimarka

- Fransa

- İzlanda

- İtalya

- Lüksemburg

- Hollanda

- Norveç

- Portekiz

- Amerika Birleşik Devletleri ve daha sonra avrupadan bazı ülkeler de katıldı. Yunanistan, Almanya v.s. gibi.

Ülkemizin Sağ Siyaset çizgisin de olanların tercihiyle bizde katıldık. Kurtuluş savaşında bunların birçoğuyla savaşmadık sanki..! Birçoğu İşgal devletleriydi.

Listeye baktığımızda söylermisiniz bize dost olan kaç ülke sayabiliriz. İşte yukarıdaki Ülkeler malesef iyi gün dostu görünüp kuyumuzu kazanlar değil mi?

52 den bu yana her nedense Askerimiz her tarafa gönderildi, başka ülkelerin toprak bütünlüğünü korusun diye. Bugün de öyle ama Müteffikler yok ortada. Dost görünüp kuyu kazan cinsten.

*

''Güçlü ordu Güçlü Devlet''derken, Ordumuzu en ileri savunma silahlarıyla güçlendirmek ve Ülke Ekonomisinin Dışa Bağımsızolması diye anlarız. Ordunun görevi Ülke savunması bunun dışında hiçbir meselenin içinde olmamalı. İç ve Dış Siyaset yapmamalı. Siyaset Parlamentonun işidir. Başarılı dış siyaset, Savaş çıkarmayan siyasettir. Tıpkı Lozan antlaşması gibi..

*

Son birkaç yıldır dış politikalarımızın Davutoğlunun Diş İşleri Bakanlığı döneminde yaptığı anlaşmalara sözleşmelere imza koyduğundan bu yana yaklaşık 85 yıldır savaştan uzak duran siyasetimiz çöktü. Dostluk mesajları ve hatta daha öncesin de gündüz havai Fişek patlattığımız da, İyi gün dostlarımızın verdiği gazları hatırlarsak neden bugünlere geldiğimizi daha iyi kavrarız.

*

Evet, Türkümüze dönecek olursak;

''Cane Cane cane Nerdesin hani? İyi günün dostu, Kötü günde hani?''

Tam da bizim Dış politikalarımıza vurgu yapar cinsten.

Bugün bu türküyü Devlet büyüklerinden dinler olduk..!

Aze...

Bakmadan Geçme