İzmir Torbalı'dan örnek çalışmalar

200 bin nüfusu olan bir ilçeden bahsediyoruz. Bu rakam Türkiye'deki birçok il nüfusundan daha fazla.

200 bin nüfusu olan bir ilçeden bahsediyoruz. Bu rakam Türkiye'deki birçok il nüfusundan daha fazla. Burası Egenin incisi İzmir'in Torbalı ilçesi. Gerek Torbalı ilçe merkezi gerek başta Ayrancılar olmak üzere diğer mahallelerde yaşanan hızlı yapılaşma, göçler ve yer değiştirmeler Torbalı nüfusunda özellikle son on yılda astronomik bir yükselmeye neden oldu. Sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında birçok ili geride bırakan güzel Torbalı ilçesinde okul döneminde her gün çoğumuzun farkında olmadığı büyük bir organizasyon gerçekleşiyor. Hangi alanda mı? Eğitim alanında.

Küçük çocukları, gençleri, öğretmenleri sabahın erken saatlerinde okullarına yetişmek için telaş içinde koşuşturduklarını görürsünüz. Bir taraftan servis araçlarının anne ve babalardan teslim aldıkları çocukları okullara ulaştırma çabalarına tanık olursunuz. Her ne kadar çarpık bir kentleşme keşmekeşi içinde olsa da Torbalı ilçesinin sokakları, caddeleri, mahalleleri tatlı lakırdıların, sıcak sohbetlerin, gıdıklayıcı atışmaların yaşanmasına engel değildir.

Yaklaşık 40 bin öğrenci ve 1800 öğretmenin 128 okulda eğitim ve öğretim hizmeti verip aldıkları dev bir organizasyondan bahsediyoruz. Son on yılda Torbalı'da artan nüfusa paralel olarak okulların ve dersliklerin ne kadar yetersiz olduğunu, fiziki durumun ne kadar yetersiz olduğunu eğitimcilerimiz çok iyi bilirler. Derslikler tıka basa öğrenciyle doluyor, öğretmenler ders işlemek bir yana öğrencilerin adını bile öğrenemiyordu kalabalıktan. Veliler çocuklarını kaydettirecek okul bulamıyor mevcut okul yönetimlerine sitemleri arttıkça artıyordu.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme