İZMİR VAN DERNEKLERİ BİRLEŞTİ

Van kültürünü tanıtmak, sosyal dayanışmayı sağlamak, Van'a gönül veren, Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sunmak amacıyla İzmir ve çevresinde çalışmalarına devam eden 12 Van derneği Ege Van Dernekler Platformu adı altında birleşti. Ege Van Dernekler Platform Başkanı Ercan Turan İzmir'de Van'ın sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Burhan Ergin

İzmir'de Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sunan Van dernekleri Ege Van Dernekler Platformu çatısı altında birleşerek güç gösterisi yaptı.

Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan, Buca Dernek Başkanı Arslan Okşan, Bornova Bayraklı Vanlılar Derneği Başkanı Turgut Yaz, Çiğli Vanlılar Derneği Başkanı İhsan Turan, Denizli Vanlılar Derneği Başkanı Taşkın Işık, Ege Vanlılar Derneği Başkanı Çetin Türkmenoğlu, İzmir Van işadamları derneği başkan Vekili Yılmaz Kaya, İzmir Ercişliler Derneği Başkanı Vedat Tosun, İzmir Vanlılar Derneği Başkanı Yaşar Kara, Kuşadası Vanlılar Derneği Başkanı Sadettin Macit, Menemen Vanlılar Derneği Başkanı Adem Vural, Van Ercişliler Derneği Başkan Vekili Adil Öztürk, İzmir Vanlılar Derneği Yaşar Kara'nın ev sahipliğinde bir araya gelerek yapılacak çalışmalarla ilgili toplantı gerçekleştirdi.

'Van'ımızın sesi bundan sonra daha gür çıkacak'

Ege Van Dernekler Platform Başkanı Ercan Turan, 'İzmir ve Ege bölgesinde bulunan Van dernekleriyle birleşerek gücümüze güç kattık. Bundan sonra hep birlikte Van'ımıza hizmet edeceğiz. Van'ımızın sesi bundan sonra daha gür çıkacak. Bir araya gelerek birlik, beraberlik içerisinde istişare ve planlama toplantısını gerçekleştirdik. İstişare sonucu İzmir'de yaşayan 60 bine yakın hemşehrimize ulaşabilmek için İzmir'in 30 ilçesinde ve Ege bölgesindeki 8 ilimizin derneği olamayan illerde dernek kurup hemşerilerimizi tüm faaliyetlerimize ortak edeceğiz. İnsanlarımızın birbirlerini tanıyabilmeleri, sosyal ekonomik ve siyasi görüşlerine yelpaze olmakla beraber Van'ımızı İzmir'de ve Ege'de en iyi şekilde tanıtımını yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Emek veren, zaman harcayarak toplantıya katılan mazereti olup da katılamayan tüm değerli Van dernek başkanlarımıza teşekkür ederiz. Bu vesileyle Kurban Bayramınızı kutlar, sağlıklı, huzurlu günler dileriz' dedi.

Platform koordinatörlük görevini Nalan Ergin ve Zeynep Kanter üstlendi.

Bakmadan Geçme