İzmir'de moda tutkunlarının aranan ismi Vanlı Nazlı Terzioğlu

Tasarımlarında Van'ın geleneksel takılarına ya da motiflerine yer vermeyi düşündüğünü belirten Vanlı modacı Nazlı Terioğlu, 'Sürdürebilir kılıp sipariş geldiği zaman üretimi Van'da yaptırabileceğim bir koleksiyon düşünüyorum' dedi.

Röportaj: Ümran Öztürk

Nazlı Terzioğlu İzmir'de moda dünyasının genç ve yetenekli tasarımcıları arasında yer alan, Van'ın cesur, yaratıcı genç kızı. Kendi yarattığı tarzı ve her koleksiyonunda yakaladığı başarıyla adından sıkça söz ettiren yıldızı hızla parlayan bir isim.

Kendisi gibi yüksek enerjisi olan kadınlarla çalışmayı seven, kişiye özel çalışmaları ve özgün tasarımlarıyla kendi sitilini yaratan, iddialı tasarımlarıyla podyumların ve İzmirli moda tutkunlarının aranan ismidir Nazlı Terzioğlu. Cesur abiyeleri ve gelinlikleriyle katıldığı fuarlarda büyük beğeni toplayan Vanlı modacı Nazlı Terzioğlu ile Alsancak'ta bulunan atölyesinde sıcak, samimi söyleşimizi Vansesi okurları ve moda tutkunları için yaptık.

Bize öncelikle kendinizden bahsedebilir misiniz? Mesleğe nasıl başladınız?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarım bölümünden 2012 yılında mezun oldum. İki sene İstanbul da kurumsal firmalara tasarım desteği verdim. 2014 yılında kendi markam olan ‘Nazli Terzioglu Studio'u kurdum. Dört senedir İzmir Alsancak'ta bulunan showroomumda ve 5 ayrı ülkede koleksiyonlarım satılmaktadır.

İlham kaynaklarınız nelerdir? Hayatta size en çok ne ilham verir?

Çok fazla çalışıp sürekli üretmek zorunda olduğum için genellikle çok şey ilham kaynağım olabiliyor. Bazen çok etkilendiğim bir kitap, bazen bir kapı kolu. Bu hayata nasıl baktığınız ile alakalı bir yerde de. Ne kadar çok görmeyi başarırsanız o kadar çok ilhama ulaşabiliyorsunuz. Bunun içinde zihnimi temiz tutmaya, yoga ve çeşitli sporlarla desteklemeye çalışıyorum.

Ailenizde terzi var mı?

Ailemizde hiç terzi yok bildiğim kadarı ile. Belki birkaç kuşak öncesinde varsa ondan dolayı verilmiş bir soyadı olabilir. Sormuştum zamanında aileme, fakat pek konuya hakim olan da yok açıkçası.

İlk koleksiyonunuzdan bahseder misiniz?

İlk koleksiyonum daha dün gibi aklımda elbette. Çok uzun süreli bir çalışma olmuştu benim için. Bir seramik sanatçısı ile bir araya gelip kıyafetlerin bazı kısımlarını seramikten üretmiştik. Aksesuar gibi görünse de elbisede fonksiyonel yapıda idi. Hem kalıp olarak hem de fikir olarak zorlu bir süreç geçirmiştim. Sonrasında ilk defilemde koleksiyonumu sergiledim.Çok keyifli ve heyecan verici bir dönemdi.

Kumaşlarınızı da kendiniz tasarlayıp üretiyorsunuz. Bu hem çok keyifli ve özel hem de çok zorlu bir süreç olsa gerek. Bize biraz kumaş ve koleksiyon oluşum sürecinden bahseder misiniz?

Evet, koleksiyonda muhakkak ürettirmiş olduğum kendimize ait imzamız olan bir kumaş üretimi oluyor. Ben kumaşlarla oynamayı da çok seviyorum aynı zamanda. Olduğu gibi kullanmaktan kaçınıyorum her zaman. Çok zor bir süreç aslında fakat her şey bittiğinde ortaya çıkan işi gördüğünüz zaman değer diyebiliyorsunuz. Koleksiyon tam bir süreç ve ekip işi. İyi disipline olunması gereken dönemler aslında. İyi bir ekibinizin olması onların sizin dilinizi çok iyi anlıyor olması gerek. Bu da zamanla kazanılıyor.

Tasarımlarınızda nasıl kumaşlar kullanıyorsunuz?

İpek şifonlar, danteller, yünlü dokuma.

Modern bir tarzınız var. Bunu ortaya çıkartmış olduğunuz işlerden görüyoruz. Tasarımlarınızda Van'ın geleneksel takılarına ya da motiflerine yer vermeyi düşünüyor musunuz?

Beni çok heyecanlandıran bir proje bu aslında. Çok istiyorum böyle bir çalışmayı gerçekleştirmeyi. Hatta bunu sürdürebilir kılıp sipariş geldiği zaman üretimi Van'da yaptırabileceğim bir koleksiyon düşünüyorum. Vanlı kadınlarımızın çok yetenekli olduğunu biliyorum ve çok güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

Nazlı Terzioğlu kadını nasıl bir kadındır?

Kendine güvenen, belirli bir gustosu olan ve en önemlisi yaşamaktan zevk alan kadındır. Enerjisi yüksek olan kadınlarla çalışmaya bayılıyorum.O zaman yaptığım işten daha da çok zevk alıyorum.

Yeni projelerinizden bahseder misiniz?

Yeni koleksiyonum için büyük bir firma ile iş birliği yaptık. Beni çok heyecanlandıran bir proje oluyor gerçekten. Bunun haricinde önümde iki tane hazırlandığım fuar var. Yani son derece yoğun bir sürecin içerisindeyim.

Vücut yapıları nasıl olursa olsun kadınlar mükemmel görünebilirler mi?

Elbette görünebilirler! Bizim işimizin en önemli parçası bu. Kadının saklamak istediği yeri en modern ve doğru kesim ile saklar açmak istediği yeri en doğru hali ile açarız. Her kadın kendi vücuduna uygun kıyafet ile mükemmeldir! Bizi kötü gösteren yanlış seçimlerimizdir.

Türk kadınının abiye giyim üzerine yaptığı en büyük yanlış sizce nedir?

Kişinin vücut tipine göre seçimlerinde hatalar oluyor, bunu bazen abartılı buluyorum.

Ülkenin en şık ve en cesur giyinen kadınları kimlerdir?

Tuğba Ünsal, Ece Sükan

Bir kadının gardırobunda olmazsa olmaz parçalarını sıralayabilir misiniz?

Bir kadının gardırobunda; Siyah dar ve uzun elbise, siyah deri ceket,mom jean beyaz tshirt gibi kıyafetler mutlaka olmalı.

Kişiye özel tasarımlar yapıyorsunuz. Bu sene en çok tercih edilen kesimler nelerdir?

Bu sezon geniş kesimde elbiseler ve trikoları daha sıklıkla görmeye devam edeceğiz. Vücut hatlarını ön plana çıkartmayan günlük hayatta kolay kullanılacak oversize elbiseler geçen seneden etkisini sürdürüyor. Gece şıklığı için çok daha dar kesimler, asimetrik yakalar ve transparan parçalar kendini göstermeye devam ediyor.

Son koleksiyonunuz için neler söylersiniz? Nelerden etkilenerek koleksiyonunuzu hazırladınız?

Yeni koleksiyonum Semi-Couture bir koleksiyon. Modern, şehirli, kuralsız, kimlikli kadınlardan etkilenerek hazırladım.

Bu güzel söyleyişi için teşekkür ederim.

Bende sizin aracılığınızla memleketim Van'a ve Vanlılara selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme