JANDARMA KURULUŞUNU COŞKUYLA KUTLADI

Jandarma Teşkilatı'nın 180. Kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk tören Van Valiliği önünde sabah saat 09.30'da başladı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden tören, İl Jandarma Komutanlığının Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla sona erdi.
Törene Vali Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, jandarma ve emniyet personeli katıldı.

JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 180. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
Van İl Jandarma Komutanlığı'nda Jandarma Teşkilatının 180. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili şiir okundu. Törende askerler arasında düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara ödülleri verildi.

“JANDARMA MİLLETİN SEVGİ VE GÜVENİNİ KAZANDI”

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, jandarmanın kuruluşundan bugüne kadar milletin büyük sevgi ve güvenini kazandığını belirtti. Jandarmanın Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle milletin her zaman takdirini kazandığını ifade eden Tuğgeneral Özfidan, Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran jandarmanın günlük yaşamın her anında, ülkenin her noktasında gece gündüz demeden halkın hizmetinde olduğunu söyledi.

“JANDARMA DEVLETİN HALKA AÇILAN PENCERESİ KONUMUNDADIR”
Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak milletin teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirme çabası içerisinde olduklarına dikkat çeken Özfidan, “Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük özveri ve heyecanla görev yapan ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan jandarma, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında hukuk devletinin kurallarına uygun vatandaşın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın emniyetini sağlamaktadır. Modern teknolojinin tüm imkanlarını etkin şekilde kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayreti, inancı ve azmi içerisindedir” dedi.

VALİ İLE JANDARMA KOMUTANI ATA BİNDİ
Törenin ardından Vali Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez ile Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve eşi Dilek Özfidan, tüfeksiz hareketler ile köpek timlerinin gösterisini izledi. Sergilerin gezilmesinin sırasında toplumsal olaylara müdahalede görev yapan 'Atlı Jandarma Timleri'ni selamlayan Vali Bilmez ve Tuğgeneral Özfidan, atlara binerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Askeri Bando, marşlar ve günün sevilen eserlerini seslendirdi. Vali Bilmez, Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve davetliler Anadolu Ajansı Muhabiri Özkan Bilgin'in çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan resim sergisinin açılışını yaparak gezdi. Etkinlik, Jandarma Teşkilatının 180. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan pastanın kesilmesi ve kokteylle son buldu.

Törene vali yardımcıları Sinan Aslan ve İbrahim Civelek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme