Japon deprem uzmanı uyardı: Listede Van'da var! Dikkatli olmakta fayda var...

Marmara depremi için Japon deprem uzmanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

Moriwaki, Türkiye'nin depreme hazırlıksız olduğunu söyledi ve zemin kalitesi kötü olan Atatürk Havalimanı, Ataköy, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Avcılar ve Büyükçekmece gibi bölgelerin acilen tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Marmara Bölgesi'ne yönelik endişeler arttı. Japon deprem uzmanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Marmara depremi ile Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler hakkında görüşlerini paylaştı.

Moriwaki'nin konu ile ilgili konuşması ise şu şekilde:

“Kahramanmaraş depreminin yarattığı yıkım nedeniyle bana göre büyüklüğü 7.9. 1930'da Erzincan, 41'de Tokat depremi oldu. Doğudan batıya gidiyor. Allah sizi uyarıyor, şimdiden hazır olun diye.

"VAN'DA OLABİLİR"

Kahramanmaraş'taki deprem sonrası denizin içinde, Kıbrıs tarafında deprem olabilir veya öbür tarafta, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van'da olabilir. Marmara Bölgesi'nde olabilir. Marmara Bölgesi'nin risk altında olduğunu düşünüyorum. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzey kolu var. O kuzey kolunun bu noktasının tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

"KİMSE NE ZAMAN OLACAĞINI SÖYLEMEZ"

Kimse ne zaman olacağını söyleyemez ama bir gün gelecek, bu depremi az hasarla atlatmak için hazır olmak lazım. İstanbul'da zemini iyi olmayan Atatürk Havalimanı, Ataköy, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Avcılar ve Büyükçekmece'nin sıra sıra boşaltılması düşünülebilir. Buralar konut bölgesi olmamalı.”

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme