Kader maçı burada oynanacak

18 bin kişilik stat fazla ürkütücü durmuyor ama Lazio, Sporting Lizbon, Sparta Prag, Twente gibi ekipler burada Vaslui'yi deviremedi. Tribünlerin genelde tıklım tıklım dolmadığı söyleniyor. Sahanın zemini ne iyi ne de kötü...

Fenerbahçe sezonun ilk final maçını çarşamba akşamı Vaslui ile oynayacak. Kadıköy’deki 1-1’in rövanşında istediğimiz sonucu alamazsak Avrupa defteri açılmadan kapanacak. Yani tam bir kader maçı.

Fanatik ekibi kader maçı öncesi ‘Ceahlaul Stadion Municipal’de incelemelerde bulundu. Zemin dışarıdan bakıldığında iyi gibi görünüyor ama bazı bölgelerdeki ufak tümsekler dikkat çekiyor. Dolu düşünüldüğünde bile atmosfer Fenerbahçe’nin tecrübeli isimlerini ürkütecek cinsten değil. Zaten genelde fazla dolmadığı söyleniyor. Burada Vaslui de konuk durumunda. Piatra Neamt ile Vaslui şehri arasında 140 km var. Kendi statları yetersiz olduğu için Avrupa Kupası maçlarını evlerinden uzakta oynuyorlar. Romanya Milli Takımı’nın da zaman zaman kullandığı stat, onlara bir hayli uğurlu geliyor.

Lazio, Sporting Lizbon, Sparta Prag, Zürih, Twente gibi takımları konuk eden Rumen temsilcisi sahadan hiç mağlup ayrılmadı. 2011 yılında restore edilen ve kapasitesi 10’dan 18 bine çıkarılan stadın 3 yıldızı var ama kale arkasındaki ışıklandırma direklerinin tribünün içinde olması proje sahiplerinin kulaklarını sık sık çınlatıyor.

Romanya’nın kuzeydoğusunda yer alan Piatra Neamt 150 bin kişilik nüfusa sahip. Dört tarafı Ceahlaul dağlarıyla çevrilmiş şehir, temiz havasıyla övünüyor. Stadın hemen yakınındaki mezarlık ise dışarıdan gelen konuklarını biraz tedirgin ediyor.


Bakmadan Geçme