Kadın çalışanlarla Stratejik Plan toplantısı

Van Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal, Stratejik Plan toplantıları kapsamında kadınların fikir ve görüşlerini almak amacıyla belediyenin kadın çalışanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, kadınların yerel yönetim süreçlerine katkıları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konuları görüşüldü.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen stratejik plan toplantıları hız kesmeden sürüyor. Toplantılar kapsamında Şedal ve Abdullah Zeydan, her kesimden görüş ve öneri alarak katılımcı bir yaklaşım sergiliyor.

Bu kapsamda Şedal, kadınların fikir ve görüşlerini almak amacıyla belediyenin kadın çalışanlarıyla bir araya geldi. Kadın Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya genel sekreter yardımcıları, meclis üyeleri, ilgili daire başkanları, şube müdürleri ve çok sayıda kadın katılım sağladı.

Toplantıda konuşan Belediye Şedal, “Bizler 4 ayı aşkın süredir yönetimdeyiz. Hiyerarşik bir yönetim anlayışını hiçbir zaman esas almadık. Kadın yoldaşlığını öncelikli kılarak, her bir kadının kamusal alanda kendini daha özgür hissedebileceği bir ortam oluşturmayı hedefledik” dedi.

‘Kadınların fikirleri önemli'

Kadınların fikirlerinin önemine değinen Şedal, şöyle devam etti: “Bugün, kadın olarak yaşadığımız ve mücadele verdiğimiz ortamlarda edindiğimiz deneyimleri paylaşmak ve birbirimizi hissederek, bir tartışma ortamı yaratmak istiyoruz. Ayrıca, yönetim kademesinde kadınların her türlü sözünü kurabilmesi ve yönetime talip olabilmesi için mücadele ediyoruz. Her yönetim değiştiğinde, 5 yıllık stratejik planlamasını hazırlar. Biz, kadınların yönetim mekanizmalarında güçlü bir söz kurabilmesi için bir anlayışa sahibiz. Bu nedenle, sizin fikirlerinizi almak ve düşüncelerinizi 5 yıllık planlamaya dâhil etmek amacıyla bir aradayız.”

Kadınların sorun ve taleplerini bire bir ilettiği toplantı, alınan notlar ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bakmadan Geçme