Kadınlar, Savat’a hayat verecek

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Rojin Kadın Yaşam Merkezi kadınlar için açtığı atölyelere bir yenisini ekledi. Açılan gümüş atölyesinde kadınlar kaybolmaya yüz tutmuş Savat’a yeniden hayat verecek.

Vansesi Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikalar Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten Rojin Kadın Yaşam Merkezi kadınlar için açtığı Tekstil, Kilim, Seramik ve Resim atölyelerine Gümüş Atölyesi eledi. Büyükşehir Belediyesi, açılan atölyeler ile kadınlar için hem yeni iş alanı açıyor, hem de kadınların sosyal hayata katılımlarını sağlıyor. Kaybolmaya yüz tutan Savat gümüş atölyesinde kadınlar eliyle yeniden hayat bulacak.

Savat sanatı sadece Van'da yapılıyor

Rojin Kadın Yaşam Merkezi'nde oluşturulan gümüş atölyesinde Savat sanatı ustası tarafından başlatılan kurs kapsamında 5 kadın gümüş atölyesinde çalışmalara katıldı. Savat ustası Sadullah Özmen tarafından verilen kurs kapsamında kadınlar gümüş işlemeciliği ile Savat sanatını öğrenecek gün yüzüne çıkaracaklar. Türkiye'de sadece Van'da bulunan 2 atölye tarafından yapılan Savat'ın en büyük özelliği ise takıdan ziyade kültürel miras özelliği taşıyor olması. Kurs hakkında bilgi veren Özmen, kursun 5 kişi ile başladığını ve kursta kadınlara Savat sanatını öğreteceklerini ifade etti. Savat sanatının dünya mirası için çok önemli bir yerinin olduğunu söyleyen Özmen, “ Türkiye'de bu sanatı yapan 2 atölyeden biriyiz. Savat sanatına kadınlar eliyle yeniden hayat vereceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme