KADINLARDAN MEHMETÇİKLERE JEST

İl dışında yaşayan Vanlı kadınlar vatani görevlerini yapan Mehmetçikler için atkı ördüler. Gülsüm Karakuş ve Şule Edremit Özen öncülüğünde örülen atkılar Van'a gönderildi.

Evren Doğruer

Antalya ve Bursa'da yaşayan kadınlar tarafından örülen bere ve atkılar hediyelik paketler içinde Van'daki Mehmetçiklere ulaştırıldı.

Vanlı Gülsüm Karakuşi ve Şule Edremit Özen'in organizasyonuyla Antalya ve Bursa'da kadınların el emeği göz nuruyla ördükleri bere ve atkıları Van'da vatani görevini yapan Mehmetçiklere ulaştırmaktan mutlu olduklarını belirten Gülsüm Karakuş, “"Emanetleriniz yerine ulaştı. Örmüş olduğunuz atkı ve berelerin manevi değeri çok yüksek. Şimdi askerlerimizin bulunduğu alanda soğuk ve kar var. Dağlarını en tepesinde askerlerimiz görev yapıyor. Örmüş olduğunuz atkı ve bereleri oradaki askerlerimize dualarımızla ve sevgilerimizle gönderdik" dedi.

Vatanımızı ve canımızı emanet ettiğimiz, evlatlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Karakuş, “ Öneri Şule Edremit Özen arkadaşımdan geldi. Askerlerimize soğukta onları birazcık ısıtır düşüncesi ile atkı örmeye başladık. Çabamıza Antalya, Muratpaşa'dan Omca Kaya Coşarcan hanım ve bazı arkadaşlarımızda atkı örerek destek oldular. Gönülden ördüğümüz atkıları Askerlerimize teslim ettik. Bu zor günlerde vatanımızın ve milletimizin güvenliğini sağlayan ana kuzularının mutlulukları bizler için her şeyden önemlidir... Güle güle giysinler” dedi.

Bakmadan Geçme