Kaldırımlar bakımsızlıktan dökülüyor

İpekyolu ilçesine bağlı Halilağa Mahallesi eski emniyet binası yanı kale yolu güzergahında bulunan kaldırımlar bakımsızlıktan dökülüyor. Kaldırım taşlarının yerinden kalktığı ve düzensiz olan kaldırımlar, tehlike oluşturuyor. Çevre sakinlerinin tepkisini çeken bozuk kaldırımların onarılması için yetkililere seslenen vatandaşlar, kaldırımlarda yürümeye çalışırken zorlandıklarını söylediler.

TAKİP ET

Halilağa mahallesi kale yolu güzergahında bulunan kaldırımlar bakımsızlıktan köstebek yuvasına döndü. Yetkililere seslenen vatandaşlar bir an evvel kaldırımlarda bakım onarım çalışmalarının yapılmasını istediler.

Kaldırımların düzensiz oluşu birçok sorunu ortaya çıkartırken, kaldırım taşlarının da yerinden sökülüp çıkması yürümeyi zorlaştırıyor.

KALDIRIMLAR BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI BEKLİYOR

Halilağa Mahallesinin Van'ın eski yerleşim yerlerinden önemli mahallelerinden biri olduğunu söyleyen vatandaşlar kaldırım taşlarının yerinden söküldüğü, bakımsızlıktan dökülen kaldırımların görüntüsünün mahalleye ve şehrimize yakışmadığını belirterek, “Van'ın en büyük ilçesi İpekyolu Halilağa Mahallesi güzergahında bulunan kaldırımların bu şekilde olması çok üzücü. Okulların açıldığı şu günlerde hem araç trafiği hem yaya trafiğinin arttığı yollarda kaldırımlarda yürümenin neredeyse imkansız olduğunu söyleyen aileler çocuklarımız okula gidip dönünceye kadar huzursuz ve tedirginlik içerisinde bekliyoruz. Yöneticiler hiç mi bu kaldırımların durumunu görmüyor. Her gün yüzlerce binlerce öğrenci, çocuk, genç, yaşlı bu yollardan, kaldırımlardan geçip gidip geliyor. Her an bir şey olacak diye ödümüz kopuyor. Huzursuzluk yaşıyoruz. Mevcut kaldırımların en son ne zaman yenilendiğini bilmiyoruz. Yetkililer kaldırımların bakımsızlıktan döküldüğünü görmüyorlar mı? Bu kaldırımlarda yürüyebilmek için cambaz olmak lazım. Yaşlılarımız, çocuklu kadınlar kaldırımlarda yürüyememekte hele birde çocuk arabası olanlar kaldırım yerine yolda yürümek zorunda kalıyorlar. Bu durum her an bir kazaya sebebiyet verebilir. Kaldırımlar bakımsızlıktan köstebek yuvasına döndü. Yürümekte zorlanıyoruz. Kaldırımların an evvel geniş çaplı bir bakım onarımdan geçmesi gerekiyor” dediler. HABER: TAHİR TEKİN

Bakmadan Geçme