Kampüs yolu üzerindeki ağaçlar acil bakım bekliyor

Van-Erciş karayolu güzergahında yol kenarlarında bulunan ağaçlar, sıcak yaz günlerinde yeterli bakım ve sulama yapılmamasından dolayı kurumayla karşı karşıya. Vatandaşlar, yetkililerin bu konuya acilen müdahale etmesini talep etti.

YYÜ kampüs yolu güzergahında kaldırımlarda bulunan ağaçlar, sıcak yaz mevsiminin etkisiyle ciddi bakım ihtiyacı duyuyor. Düzenli olarak sulanmaması nedeniyle birçok ağacın kurumaya başlaması insanların içinin acımasına ve kötü görüntüye neden oluyor. Bu durum, vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Gazetemize konuşan vatandaşlar, cadde ve bulvar kenarlarındaki ağaçların acilen bakımlarının yapılması gerektiğini vurguluyorlar. Özellikle sıcak yaz aylarında yeterli bakım ve sulamalarının yapılmaması nedeniyle, ağaçların kurumaya yüz tuttuğunu belirten vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüs yolu çok sayıda insanın yoğun olarak kullandığı bir güzergâh. Yolun iki yanında bulunan ağaçlar, çevre güzelliğine doğallığıyla katkı sağlıyor. Ancak sıcak havaların etkisiyle birlikte düzenli sulama yapılmaması, ağaçların kurumasına neden oluyor.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan bir vatandaş, "Kampüs yolundaki ağaçlar düzenli olarak bakımdan geçirilmeli. Ancak bu yıl özellikle kurumayla karşı karşıya. Sıcak yaz günlerinde ağaçlara düzenli su verilmemesi çok büyük bir sorun. Ağaçların bir kısmı kurumaya başladı ve kötü bir görünüm ortaya çıktı. Yetkililerin bu konuya acilen el atmasını bekliyoruz" dedi.

Diğer bir vatandaş ise, "Ağaçların bakımı ve sulanması çok önemli. Çünkü yeşil alanlar insan eliyle yok ediliyor. Mevcut yeşilliklerimize sahip çıkarak sağlığımızı ve çevremizi korumalıyız. Ağaçlar ve yeşillikler bulundukları yerlere güzellik katarak oraların güzelliğini artırıyor ve gölgelik sağlıyor. Kurumalarına izin verilmemeli. Yetkililerin bu soruna ivedilikle çözüm bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Yetkililer, vatandaşların bu konudaki haklı taleplerini dikkate almalı ve kampüs yolunda bulunan ağaçların acilen bakımlarını sağlamalı. Ağaçların su ihtiyacının karşılanması ve diğer gerekli bakım işlemlerinin yapılması, hem bölgenin estetik görünümünün korunması açısından hem de yeşile, ağaca olan saygı ve sevgi açısından önem taşıyor.

Yorumlar 1
Bu nasıl büyükşeehir,ad 10 Temmuz 2024 01:42

Karayolları Van merkez ve 13 ilçesinde kendi sorumluluğundaki yolları, refüjleri, kavşakları, kaldırımları, bakımı, temizliği " çoğunlukla ihmal ediyor" biçiminde yaygın bir kanaat var. EY KARAYOLLARI GİDİP HEPSİNE 13 İLÇEDE DE BİR BAKIN.

Bakmadan Geçme