Kamuran Yüksek’in gözaltı süresi uzatıldı

Yaptığı basın açıklamaları nedeniyle dün parti binasından çıkarken gözaltına alınan DBP Eş Başkanı Yüksek’in gözaltı süresi uzatıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek'in gözaltı süresi uzatıldı.

Basına yaptığı açıklamalar nedeniyle gözaltına alınan Yüksek'in 12 Mayıs Perşembe günü adliyeye çıkartılması bekleniyor.

Yüksek'in avukatı Muzaffer Özdemir, gözaltı süresinin uzatıldığına dair kendilerine bilgi verildiğini söyledi.

Yüksek'in yaptığı basın açıklamaları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığını hatırlatan avukat Özdemir, “Durumu iyi. Yarın adliyeye çıkartılması bekleniyor” dedi.

DBP: Siyasetimizden asla taviz vermeyeceğiz

Yazılı bir açıklama yapan DBP, Yüksek'in yaptığı basın açıklamaları nedeniyle gözaltına alındığını, evinin ve parti binasının aranmasının “sindirme amaçlı bir politika” olduğunu belirtti.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Savaş hükümetinin partimize dönük gerçekleştirdiği saldırılar ilk değildir. Seçim süreci sonrası parti meclis üyelerimizin katledilmesi, tutuklanması en son olarak da Eş Genel Başkanımız Kamuran Yüksek'in gözaltına alınması tekçi-katliamcı zihniyetin bir yansıması olarak ortaya çıkmıştır.

“Eş Genel Başkanımızın gözaltı gerekçesi, hukukun işlediği hiçbir ülkede olması mümkün olmayan gayri ciddi gerekçeler olduğunu kaydetmek istiyoruz. Hükümet ve derin yapılar bu uygulamalar ile siyasetten partimizin önünü kesmeyi, çalışmalarımızı durdurmayı amaçlamaktadır

“Türkiye kamuoyu, bölgemizde hukukun tamamen rafa kaldırıldığı bir dönemden geçtiğini bilmelidir.

“Türkiye'nin demokratikleşmesi, barışın egemen olması için hukuksuzluklarla mücadele etmeyi direnerek sürdüreceğiz. Barışın ve hukukun bu topraklarda egemen olması için bedeli ne olursa olsun vermeye hazırız ve bu baskı, imha-katliam ve siyasi soykırım politikaları ile biz siyaset yapanları yıldırmak isteyenlere mücadelemizle cevap vereceğiz.

“Kamuoyu; devletin bu tür baskı ve siyasi soykırım operasyonlarla, yaptığımız siyasetten asla taviz vermeyeceğimizi bilmelidir.”

Ortak açıklama

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in gözaltına alınması üzerine Diyarbakır'da bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağve Demokratik Kongresi (DTK) Eş Başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eş sözcüleri Gülistan Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü, DBP'li belediye eş başkanları, DBP Genel Merkez İrtibat Bürosu önünde açıklama yaptı.

Burada bir konuşma yapan Demirtaş, gözaltıya tepki göstererek, “Kamuran Yüksek'i de bizi de alabilirsiniz, ama emin olun hepsinin faturası size çıkacak. Kaybedeceksiniz” dedi.

Yüksek'in gözaltına alınmasının ardından evi ile parti binası basılarak, arama yapılmıştı.

Bakmadan Geçme