KANSER HASTASI KONTEYNERDEN KURTULAMADI

Van'da 2011 depreminden bu yana sağlıksız konteyner ortamında eşiyle birlikte yaşamını sürdürmeye çalışan kanser hastası Aydın Kıpçak sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Evren Doğruer

Gırtlak ve akciğer kanseri nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Aydın Kıpçak'ın konteynerde çileye dönüşen yaşamı ölümle son buldu. İki çocuk babası Aydın Kıpçak hastalığı nedeniyle sağlıklı koşullarda yaşaması gerekirken maddi imkansızlık nedeniyle 2011 Van depreminden bu yana plastik konteynerde havasız bir ortamda hayatını sürdürmeye çalışıyordu. Gazetemiz 12 Temmuz 2018 günü “Kanser hastası yardım bekliyor” başlığıyla yer alan haberde maddi durumu kötü olan Aydın Kıpçak'ın yardım çığlığını duyurmuştu. Hayatını kaybeden kanser hastası Kıpçak'ın cenazesi Yedi Kilise Mezarlığına defnedildi.

EŞİ YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Gazetemize açıklamalarda bulunan kanser hastası Aydın Kıpçak'ın eşi Sevgül Kıpçak, eşini kaybetmenin acısını yaşadığını belirterek, “2011 Van depreminden sonra kanser hasatsı eşim ve iki kızımla birlikte konteynerde hayatımızı sürdürmeye başladık. Aradan 7 buçuk yıl geçti hiçbir kurum bize elini uzatmadı. Yaklaşık bir buçuk ay önce yaptığınız haber üzerine Vali Bey 500 TL yardım desteğinde bulundu. Benim eşim kanser hastasıydı. Sağlıklı koşullarda yaşaması gerekirken, konteyner gibi hijyenik olmayan ve sağlıksız ortamda yaşamaya çalışıyordu. Eşimi sabah saatlerinde kaybettik. Ben sizin aracılığınızla vali beye ve kamu kurumlarına seslenmek istiyorum. Allah rızası için bize sahip çıkın. Ben ve iki kızımın hayatını sürdürmesi için yardıma ihtiyacımız var. Bu zamana kadar bütün kapıları yüzüme kapattılar ama daha fazla mağdur olmamamız için bana ve çocuklarıma sahip çıkılmasını istiyorum” dedi.


Bakmadan Geçme