KARABIYIK: HEDEFİMİZ VAN'DA BİRİNCİ PARTİ OLMAK

İl Başkanlığı için herhangi bir müracaatının olmadığını belirten Abdulhekim Karabıyık, Ankara'ya davet edilerek il başkanlığı görevinin kendisine verildiğini, Van'dan il başkanlığı için 39 kişinin müracaat ettiğini, bunlar arasında AK Partili ağırlıklı olmak üzere CHP, MHP ve HDP'li isimlerin bulunduğunu söyledi. Karabıyık, Van'da ilk seçimde hedeflerinin birinci parti olacağını belirtti.

Burhan Ergin

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi Van İl Başkanlığına atanan Abdulhekim Karabıyık ilk açıklamasını gazetemize yaptı. Karabıyık, 'Partimize bütün partilerden rağbet var. Hemen hemen her görüşten insanlar partimizde siyaset yapmak için üye olmak istiyor. Ben deneyimli bir siyasetçiyim. Kimse arasında asla ayrım yapmam, herkesimin kendisini göreceği bir teşkilat oluşturacağız' şeklinde konuştu. 

'Nüfus sayısına göre görevlendirme yapacağız'

Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı için Van'dan 39 kişinin müracaat ettiğini söyleyen Abdulhekim Karabıyık, 'Benim herhangi bir müracaatım olmadı. Gelecek Partisi tarafından Ankara'ya davet edildim ve il başkanlığı teklifini kabul ettim. Van'dan il başkanlığı için 39 kişi müracaat etti. Bu müracaat edenler AK Parti ağırlıklı, CHP, MHP ve HDP'li isimlerden oluşuyordu. Eski Başbakanımız Gelecek Partisi Kurucu Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir buçuk saat görüştük. Gelecek Partisi Kurucu Van İl Başkanı olarak göreve atandım. Hemen Van'a gelerek hızlı bir şekilde çalışmalarımızı başlatacağız. İl yönetimimiz 50 kişiden oluşacak. 13 ilçemizde nüfus sayısına göre görevlendirme yapacağız. Van'da ilk etapta partimize uygun parti binası hizmete açacağız. Ardından teşkilatlarımızı oluşturacağız' diye konuştu. 

'Her aile bir partiyi destekleyecek diye bir şey yoktur'

AK Parti eski milletvekili Cüneyt Karabıyık'ın kendisini desteklemediği iddialarına cevap veren Karabıyık, 'Partimize bütün partilerden rağbet var. Hemen hemen her görüşten insanlar partimizde siyaset yapmak için üye olmak istiyor. Ben deneyimli bir siyasetçiyim. Kimse arasında asla ayrım yapmam, Van'da herkesimin kendisini göreceği bir teşkilat oluşturacağız. Biz Gelecek Partisi olarak asla kimseyi dışlamayacağız. Kucaklayıcı, sahiplenici bir teşkilat anlayışıyla hareket edeceğiz. Kadınlara yüzde 30 kota vermeyi düşünüyoruz. Çünkü kadınların aktif siyasette yer alması çok önemlidir. Partimize şuan ciddi bir destek var. İl Başkanlığına atandıktan sonra çok olumlu telefonlar alıyorum. Şuan AK Parti mevcut teşkilatlarında bile çözülmeler olacağını, çeşitli partilerden istifa edip bizim partimize geçmek isteyenler olduğunu biliyorum. Ailelerde farklı partilerde siyaset yapan birçok insan var. AK Parti eski milletvekili Cüneyt Karabıyık'ın beni desteklemediği söylemi kesinlikle doğru değil. Bizim ailemiz 200-300 bin kişiden oluşuyor. Biz büyük bir aileyiz. İlla ki her aile bir partiyi destekleyecek diye bir şey yoktur. Bunun en büyük örneği Kartal ve Özgökçe aileleridir. Kartal ve Özgökçe ailelerine baktığımızda her türlü görüşten insan ve farlı partilerde siyaset yapan aile fertleri var' ifadelerini kullandı. 

'Kurumların çalışmalarını takibe alacağız'

Van'daki kurumların çalışmalarını takibe alacaklarını belirten Karabıyık, 'Biz siyasi partilere düşman değiliz. Siyasi partiler sadece bizim rakibimizdir. Doğruları her zaman söyleyeceğiz. Van artık ülkeyi, kentimizi yönetenlere karşı ciddi doğru muhalefet görecek. Yanlışları söyleyerek, doğruları konuşarak muhalefet yapacağız. Teşkilatımızı oluşturduktan sonra birimlerimizi kuracağız. Birimlerimiz kurumların çalışmalarını takibe alacak. Genel merkezimizde şuan aynı çalışmayı uyguluyor. Bütün bakanlıklara gözlemci görevlendirdi. Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu parti binamızın açılışı için Van'a gelecek. Görkemli bir açılış yapmayı hedefliyoruz' dedi. 

 'Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımızla değişmeyeceğiz'

Van'ın sahipsiz olduğunu kaydeden Karabıyık, 'Van'ın en büyük sorunu sahipsizliktir. Bunun yüzlerce örneği var ama ben sadece birini söylemek istiyorum. Şuan Allah korusun bir hastanız olsa hemen Ankara veya İstanbul'a götüremezsiniz. Bir hafta beklemek zorundasınız. Van sahipsiz bir memlekettir. Ben Ankara'ya giderken üç gün beklemez zorunda kaldım. Van'ın sorunlarını sahiplenecek siyasetçi ve yetkili yoktur. İlimizde işsizlik had safhadadır. İşsizlik ciddi boyutlara ulaştı. Ülkemizde ekonomik olarak korkunç bir çöküş vardır. Esnaf batmış, her gün onlarca işyeri kapanıyor. Üzüntüyle söylemek istiyorum. Ekonomik sıkıntılardan dolayı intihar edenler var. Gerek seçilmişler olsun, gerek atanmışlar olsun. Az olsun benim olsun, öz olsun benim olsun mantığı taşımaları yanlıştır. Atamalarda, iş alımlarında gerçek anlamda liyakat, ehliyet esas alınsaydı bu sorunlar olmayacaktı. Biz Gelecek Partisi olarak ilimizin ve ülkemizin sorunlarını biz çözeceğiz. Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımızla asla değişmeyeceğiz. Ülkemizde yaşayan bütün hemşerilerimizin partisi olacağız. Çalışmalarımızda herkesi kucaklayacağız. Belediyelere atanan kayyumları yaptıkları hizmetler ile geçtiğimiz yıl başarılı buldum. Kayyum olarak belediyelere atanan vekillerden görevleri süresince aynı performansı bekliyoruz' dedi. 

'Van'da ilk seçimde hedefimiz birinci parti olmaktır'

Van'ın büyük sorunları olduğunu kaydeden Karabıyık, 'Van'ın Van siyasetinde ihanet, ben anlayışı vardır. Yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değiştirme vardır. Bizim için AK Parti'den istifa ederek Gelecek Partisi'ne geçmede kırılma noktası bu oldu. Partimize geçen insanlarda kırgınlık ve dışlanmışlık var. Kurulduğunda teşkilatta kimlerin görev aldığını göreceksiniz. Sonucun neyi doğurduğunu herkes görecek. Bize bu görevi layık gören eski Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ediyorum. Görevde kendisine eşlik eden genel başkan yardımcılarına, bölge koordinatörlerine, partimize katılarak görev alan eski milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Van'da ilk seçimde hedefimiz birinci parti olmaktır' diye konuştu.

  

ABDULHEKİM KARABIYIK KİMDİR?

1960 yılında Van'ın Gürpınar ilçesinde doğdu. İlköğretimini İrfan Baştuğ İlk Öğretim Okulunda, orta öğretimini 50. Yıl Orta Okulunda, Liseyi Van Ticaret Lisesinde okudu. ABD California Newpoort Üniversitesi'nde işletme bölümünü bitirdi. 1985 yılından itibaren Van'da ticaret yapmaya başladı. Özel Van Amerikan Kültür Derneği yabancı dil okullarında İngilizce eğitimi aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kuruluşuyla birlikte aktif siyasete girdi. 2002-2007 yılları arasında Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2008-2010 yılları arasında Van Merkez İlçe Başkanlığı, 2012-2014 yılları arasında ise Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, il başkan vekilliği görevlerinde bulundu. 
Karabıyık, 2014 seçimlerinde Edremit, 2019 yılında ise Gürpınar Belediye başkan aday adaylığı için müracaat etti. 2019 yılında AK Parti'den istifa eden Karabıyık Gelecek Partisi Van İl Kurucu Başkanı olarak atandı. 
Evli ve 6 çocuk babası olan Karabıyık, Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça ve İngilizce biliyor. 

 

Bakmadan Geçme