Karael: Ülkesini seven herkes evet demeli

Nisan ayında yapılacak referandumda ülkenin istikrarı için evet diyeceklerini belirten Van Demirciler, Tornacılar, Tamirciler ve Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı İdris Karael, ' Referandumda ülkesini seven her vatandaşın evet oyu kullanması gerekir' dedi

 

Rıdvan Can

Meslek odaları, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) referandumla ilgili kararlarını Vansesi'ne açıklamaya devam ediyor.  Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Abdullah Aras'ın gazetemiz aracılığıyla Nisan ayında gerçekleştirilecek referandumda Van'daki meslek odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) saflarını açıklamaları yönündeki yaptığı çağrıya bir yanıt da Van Demirciler, Tornacılar, Tamirciler ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İdris Karael'den geldi.  Saflarının belli olduğunu vurgulayan Karael,  içende başkanlık sisteminin olduğu yeni anayasanın oylanacağı referandumda oylarının tereddütsüz olarak evet olacağını açıkladı. 

'Evet, kampanyasına sonuna kadar destek vereceğiz'

1999 yılını hatırlatarak, Bülent Ecevit döneminde halkın çok büyük sıkıntılar yaşadığını, Erdoğan'ın göreve gelmesiyle Türkiye'nin rahat bir nefes aldığını söyleyen Karael bütün meslek odalarının, STK'ların da ilkeli bir duruş sergileyerek saflarını belli etmeleri gerektiğini kaydederek' Referandumda ülkesini seven her vatandaşın evet oyu kullanması gerekiyor. Biz oda olarak evet kampanyasına sonuna kadar destek vereceğiz' dedi.

'Yokluk yıllarını unutmadık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan görmek istediklerinin altını çizen Van Demirciler, Tornacılar, Tamirciler ve Esnaf Sanatkrlar Odası Başkanı İdris Karael, 'Tabi buna karar verecek olan milletir. Biz referandumda Cumhurbaşkanımıza sonuna kadar destek veremeye devam edeceğiz. Çünkü 1990'lı yılları unutmadık. O yıllarda kuyruklar, yokluklar, kredilerin bir gecede 7 bin 500 faize çıktığı dönemleri yaşadık. Esnafların iflas ettiğini, iflas eden esnafların intihar ettiğine şahit olduk. Sosyal barışın olmadığı bir dönemi yaşadık. Bir esnafımız o dönemin başbakanı Bülent Ecevit'e yazar kasa atmadı mı? Biz hala o yılları hatırlıyoruz. Ülkemiz o dönemde çok zor süreçten geçti. Allah bir daha o günleri bize yaşatmasın' ifadelerini kullandı.

'Erdoğan'ın gelmesiyle Türkiye rahat bir nefes aldı'

 2002 yılından sonra Türkiye'de yeni bir vizyon ve dönemin başladığını anlatan Karael, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve gelmesiyle Türkiye rahat bir nefes aldı. Kendisi bu ülkeye çok büyük yatırımlar yaptı. Her zaman halkın yanında oldu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne devasa yatırımlar yaptı. Biz esnaf olarak son derece Cumhurbaşkanımızdan memnunuz. Allah ondan razı olsun. Esnaflar bugün son derece mutlu ve huzurludur. Devlet bugün esnafımıza çok büyük teşvikler veriyor. Bunu kimse inkar edemez. Arsa bedava, inşaatı bedava, içine konulacak makine bedava gel çalıştır diyor. Devlet bu bölgenin geri kalmışlık kaderini kır diyor. Girişimcilere 50 bin liradan başlayan destekler veriyor. Bunu bir yıl takip ettikten sonra eğer iş yapabiliyorsan bu sefer de 100 bin lira faizsiz kredi veriyor. Geçmişte rahmetli Turgut Özal'ın döneminde tarım ve hayvancılık politikası nedeniyle ahır paraları verildi. Peki, o ahır parasını alanlar gidip Batıya yatırım yapmadı mı? Dağıtılan besi hayvanlarını kendi yandaşlarına ahırlar yerine kombinalara satılarak paraya dönüştürülmedi mi? Bölgeye yatırım yapılsın diye verilen teşvikleri götürüp başka iller de kullanmadılar mı? Eğer o dönemdeki yatırımlar bu bölgeye yapılsaydı bugün bu bölgenin kaderi kaçakçılık olmayacaktı' dedi.

' İstikrarın, yatırımların devam etmesi için evet diyoruz'

AK Parti'nin Türkiye'ye sosyal barışı getirdiğini söyleyen İdris Karael, 'Ülkemizde istikrarın, yatırımların devam etmesi için evet diyoruz. Biz sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Şuan Ortadoğu'da bir yangın çemberi var. Orada bir harita bölüşmesi vardır. Yıllardır emperyalizmin uşakları orada bir oyun kuruyorlar. Müslüman'ları, Müslümanlara kırdırıyorlar. İnsanlar arasına nifaklar sokuyorlar. Ülkemiz içerisinde terörü körükleyen onlar değil mi? Bizim ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Biz esnaf olarak demokrasinin temel taşıyız, omurgasıyız, bel kemiğiyiz. Elbette biz vatanımıza sahip çıkacağız. Ülkesini, milletini seven herkesin bu referandumda evet demesi gerekiyor. Bunun içinde biz meslek kuruluşu olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız' diye konuştu. 

Bakmadan Geçme