KARDEŞLER PUANLARI PAYLAŞTI

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor ligin 14. Haftasında kendi sahasında karşılaştığı Gölcükspor ile 1-1 berabere kaldı ve önemli iki puanı sahada bıraktı.

Hacı Yılmaz

Büyük deprem görmüş iki kentin takımının karşı karşıya geldiği maçta puanlar paylaşıldı. Van Büyükşehir Belediyespor'a oranla sahada daha iyi futbol sergileyen Gölcükspor kendileri için çok önemli olan 1 puanı almayı başardılar.

Son haftalarda çıkış yapan Van Büyükşehir Belediyespor taraftarı önünde konuk ettiği Gölcükspor karşısında istenilen futbolu sergileyemedi. Van Büyükşehir Belediyespor'un golü Serkan Silan'dan gelirken, Gölcükspor'un golü ise Cenk Cengiz'den geldi. Van Büyükşehir Belediyespor bu beraberlikle puanını 21'e çıkartarak 4'ncü sıraya yükseldi.

Maç öncesi Gölcüksporlu futbolcular Van Büyükşehir Belediyespor taraftarlarına pişmaniye ikramında bulunurken, taraftarlar ise Gölcüksporlu futbolcuları türbine davet ederek alkışladı.

Van Büyükşehir Belediyespor Namık Altunsoy teknik sorumluluğunda sahaya; Okan Karabulut, Medeni Bingöl, Selçuk Bice, Gürol Karataş, Caner Turp, Deniz Durmuş, Abdullah Temircan, Ali Kurt, Akın Açık, Berkay Yüksel ve Serkan Silan onbiri ile çıktı.

Gölcükspor ise Ömer Kalebayır teknik sorumluluğunda sahaya; İlyas Türengül, Aydın Taşkın, Fatih Sandallı, Onur Özcan, Mehmet Sayan, Bilal Şeflek, Ahmet Özer, Sedat Cengiz, Sami İzcican, Cemal Doğu ve Cenk Cengiz onbiri ile çıktı.

Davut Dakul Çelik, Özgün Karakoçlu, Oğuz Akyüz ve Mustafa Yavuz hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 13.00'te başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk yarıya Van Büyükşehir Belediyespor başladı.

4. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Serkan'ın uzaktan sert şutunu kaleci son anda kornere çeldi. Kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.

6. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gole çok yaklaştı. Akın Açık topu sağ kanattan arkada direğe kesti. Burada uygun pozisyonda topla buluşan Berkay fırsattan faydalanamadı.

9. dakikada Gölcükspor gole çok yaklaştı. Bilal'in köşe vuruşundaki ortasında Fatih'in kafa vuruşunu kaleci Okan son anda kornere çeldi. Bir kez daha kullanılan köşe vuruşundan sonuç çıkmadı.

20. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor Selçuk Bice sakatlanarak yerini İsmail Türkaslan'a bıraktı.

24. dakikada gelişen Gölcükspor atağında Van Büyükşehir Belediyespor savunması topu son anda uzaklaştırdı.

30. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçti. Ali, Akın, Serkan ve Berkay paslaşmasıyla Gölcükspor cezaalanı içine kadar gelen Van Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular son olarak topu Serkan Silan'ın önüne bıraktılar. Kaleciyle karşı karşıya kalan Serkan topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

36. dakikada Gölcükspor durumu 1-1 yaptı. Sağ kanatta gelişen Gölcükspor atağında cezaalanı içinde toplu buluşan Cenk Cengiz fileleri havalandırarak takımını beraberlik golünü kaydetmeyi başardı.

İlk yarıda başka gol ve önemli pozisyon olmayınca iki takımda soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti.

İkici yarıya Gölcükspor başladı.

46. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Abdullah yerini Ali İhsan Özkanca'ya bıraktı.

56. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Akın'ın sert şutu yandan auta çıktı.

60. dakikada Gölcükspor'da Mehmet yerini Murat'a bıraktı.

63. dakikada Gölcükspor'da Cenk'in cezaalanı dışındaki sert şutunda kaleci Okan topa son anda parmaklarıyla dokundu, top direkten kornere çıktı. Kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.

70. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Medeni Bingöl yerini Uğur Yağmakan'a bıraktı.

74. dakikada Gölcükspor'da Sami yerini Berke'ye bıraktı.

76. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Serkan'ın 30 metreden sert şutunu kaleci son anda kornere çeldi. Kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.

77. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Akın sarı kart gördü.

79. dakikada Gölcükspor'da Berke sarı kart gördü.

88. dakikada Gölcükspor'da Cenk yerini Yunus'a bıraktı.

90. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Deniz sarı kart gördü.

90+2. dakikada Gölcükspor'da Bilal sarı kart gördü.

90+3. dakikada Gölcükspor serbest vuruşu kazandı. Sedat'ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Okan gole izin vermedi.

Başka gol ve önemli pozisyon olmayınca maç 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

Bakmadan Geçme