KAVŞAKLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Şabaniye Mahallesi sebze hali kavşağı, İpekyolu Caddesi kedili kavşağı ve Akköprü Mahallesi kavşakları tasarım hatası nedeniyle trafik akışını engelleyerek kazalara neden oluyor. Vatandaşlar kavşakların tekniğine göre yeniden yapılmasını, yollardaki sinyalizasyon ışıklarının trafik akışına göre ayarlanmasını istediler.

Hacı Yılmaz

Özellikle Şabaniye Mahallesi'nde sebze hali kavşağı, İpekyolu Caddesi'nde kedili kavşak ve Akköprü Mahalle Özalp Durağı yanında bulunan dönel kavşakları kullanan araçlar yeterli görüş alanı olmadığı için zor anlar yaşıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ve sürücüler bu soruna çözüm bulunması gerektiğini söylediler.

Şabaniye Mahallesi sebze hali kavşağı, İpekyolu Caddesi kedili kavşağı ve Akköprü Mahallesi kavşaklarının tasarımlarından kaynaklanan hatalar nedeniyle trafik karmaşası ve kazalara neden olduğunu belirten vatandaş ve sürücüler, Akköprü Mahalle Özalp Durağı yanında bulunan kavşakta sinyazilasyon sistemi olmadığın söylediler. Vatandaşlar Van'da birçok kavşağın tekniğine uygun yapılmadığından dolayı trafik akışında ciddi sorunların yaşandığını, sürücüler arasında kavgaların ve kazaların meydana geldiğini dile getirdiler.

"Birileri kafasına göre kavşak yapmış"

Van Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın sorunu çözmesi için çalışma başlatmasını söyleyen vatandaşlar, " Görevliler ve ilgili birimlerin bu kavşaklara düzenleme getirmeleri gerekir. Kavşakların hangi standartlara, hangi, ölçülere göre yapıldığı belli değil. Birileri kafasına göre kavşak yapmış. Kavşaklarda bu nedenle de kazalar meydana gelmektedir. Bazı yerlerde, dönel kavşakların daha fazla aydınlatılmasına gerek vardır. Trafik akışının yoğun olduğu araç ve can güvenliğinin tehlike saçtığı bu kavşaklara trafik kapasitesine göre acilen düzenle getirilmesini istiyoruz" dediler.

"Sinyalizasyon ışıklarının ayarlanması gerekiyor"

Kavşaklarda ve yarı kavşaklarda bulunan sinyalizasyon ışıklarının yanma süresinin yanlış olduğunu ve yeniden ayarlanması gerektiğini kaydeden vatandaşlar ve sürücüler şunları söylediler: Kavşaklarda bulunan ışıklarda standart yok. Şehir içinde ve İpekyolu, Şabaniye, İskele Caddeleri gibi Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan bazı noktalarda trafik sinyalizasyon ışıklarında anlamsız beklemeler nedeniyle araç kuyrukları oluşmaktadır. Araçların çalışır vaziyette olması nedeniyle yakıt tüketimi nedeniyle milli servete de zarar verilmektedir. Trafiğin yoğun olduğu ana yola tali yoldan araç gelmemesine rağmen 1 dakikadan fazla kırımızı ışık yanmaktadır. İl Yetkililerin kurumlar arasında koordinasyon sağlayarak ışıklarda düzenleme yapmalarını istiyoruz" diye konuştular.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar ve sürücüler, kavşaklarda gerekli düzenlemelerin yapılası gerektiğini ve sinyalizasyon sistemi bulunmayan kavşaklara ise bu sistemin yapılmasını istediler.

Bakmadan Geçme