KAYIT DIŞI ESNAFLIĞA İZİN YOK

Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesine bağlı zabıta ekipleri Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç ile birlikte Van'da kayıt dışı faaliyet gösteren kuaförleri denetledi. Denetimde İpekyolu'nda 100'e yakın kayıt dışı kuaför tespit edildi.

Burhan Ergin

Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesine bağlı zabıta ekipleri Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç ile birlikte korsan esnafları denetleyerek uyarılarda bulundu.

“Korsan esnaflara ciddi bir şekilde ceza veriliyor”

Tespit edilen kayıt dışı esnaflar hakkında gerekli tutanakların tutulduğunu belirten Koç, “Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte 6 aydır devam ettiğimiz çalışmalarda İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerimizde çok sayıda korsan esnaf tespit ettik. Özellikle İpekyolu ilçemizde yaptığımız sıkı denetimden sonra gerekli işlemleri yaptıktan sonra kayıt dışı esnafları kayıt altına almak için mücadele ediyoruz. Korsan esnaflarımızın odamıza gelerek kayıtlarını yapacaklarına inanıyorum. Çünkü denetimlerde tutulan tutanaklar da odaya kayıt yaptırmaları için 15 günlük süre tanınıyor. 15 gün içerisinde gelmeyen korsan esnaflara ciddi bir şekilde ceza veriliyor. Sadece İpekyolu'nda yaklaşık 100'e yakın korsan bay bayan kuaför tespit ettik. Tuşba Belediyesi denetimleri bizimle birlikte yapmadı. Onlar kendi personeliyle denetim yaptı. Tuşba ve Edremit ilçelerinde de kayıt dışı esnaflar tespit edilmiş, onlarla ilgili de gerekli işlemler yapılacak. Korsan esnafların listesini oluşturarak Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve Van Defterdarlığına verdik. Bizlere her türlü desteği veren başta Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımıza, İpekyolu Belediye Eş Başkanlarımıza, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanımız Zeynep Karakoyun'a ve İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürü Ezgi Aslan'a çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Kayıt dışı esnaflarımız bir an evvel kayıt yaptırsınlar”

Kayıt dışı esnaflara seslenen Koç, “Esnaflarımıza sürekli seminerler vererek odamıza kayıtlı olmaları gerektiği konusunda bilgi veriyoruz. Esnaflarımızı sık sık ziyaret ederek, hem sorunlarını dinliyoruz hem de kayıt dışı esnaflığın zararlarını anlatıyoruz. Korsan iş yapmak yasal olmadığı gibi kul hakkına girmektir. Kayıt dışı esnaflık yapanlar bir an evvel odamıza gelerek kayıt yaptırsınlar. Bunlarla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz odamızın sahibi olan üyelerimizin hak ve hukukunu korumakla mükellefiz. 2019 yılı için çıkardığımız fiyat tarifesine bütün üyelerimiz uymalıdır. Üyelerimizin fiyat tarifesini odamızdan temin etmelerini istiyoruz. Aksi takdirde ikinci bir denetimde kendilerine ceza verilebilir. Fiyat tarifesi esnaflarımızın faydasınadır. El emeği, göz nurlarını satmasınlar. Eksik fiyat almasınlar. Fiyat tarifesinin altına inmesinler. Elbette müşteri memnuniyeti önemlidir ama asla fiyat tarifesinin altında çalışmalarını istemiyoruz. Çünkü emek ve hak çok önemlidir. Esnaflarımız her an her türlü hastalıkla karşılaşabilecek riskli bir mesleği icra ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Başkan Koç, korsan işyerleri ile mücadelelerinin aralıksız bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Bakmadan Geçme