Kaymakam Çelik'ten İncelemeler

Van'ın Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Mustafa Çelik ilçedeki faaliyetleri ve projeleri inceledi.

Fahrettin Yiğit

Van'ın Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Mustafa Çelik, Başkale Belediyesive Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçedeki okullara yaptığı spor komplekslerinde incelemelerde bulundu. Spor kompleksinde 30x 50 metre ölçülerinde halı saha, 30x18 ölçülerinde basketbol sahası, 24x12 ölçülerinde tenis kortu yer alıyor. Kaymakam, Başkale Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu yıl yaptığımız tesiste incelemelerde bulundu.

Mustafa Çelik buradaki incelemelerin ardından, ilçede yeni açılan ADEM merkezleri ve Sürekli Eğitim Merkezinde incelemede bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ADEM PROJESİ NEDİR?

Aile Destek Merkezleri (ADEM) 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında, kadınların Devlet ve Millet kaynaşmasını sağlamak amaçlı, psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleri ile toplumsal entegrasyonlarını sağlamaya yönelik faaliyet gösteren merkezlerdir. Büyük ölçüde Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde yürütülen sosyal hizmet içerikli bir projedir.

Vansesi Haber

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme