Kaymakam Sarı Beden öğretmenleriyle buluştu

Van merkez Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı beden eğitimi öğretmenleri ile bir araya gelerek okul sporları hakkında fikir alış-verişinde bulunarak bilgiler aldı.

Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, İstasyon İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı beden eğitimi öğretmenleri ile bir araya geldi. Okul sporları hakkında fikir alış-verişinde bulunarak bilgiler alan Kaymakam Sarı, kulüplerin önemine değinerek okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenlerinin öğrencilerine lisans çıkartarak faaliyetlerini öyle devam etmelerini ifade ederek, “Kaymakamlığımızın bünyesinde kurulan kulübümüze çeşitli branşlarda lisanslı sporcu alabiliyoruz. Bu sadece bir okulun kulübü olmaktan çıkıyor. Bildiğimiz büyük kulüpler gibi kulüp oluyor. Yani Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi bildiğimiz bir kulüp olacak. Bünyemize okullarda bulunan lisanslı öğrencilerimizden ziyade dışarıdan da lisanslı sporcu alabileceğiz. Okul kulüpleri bilindiği gibi sadece Milli Eğitimin ve İl geneli sporcu alabiliyor ve bölgesel müsabakalardan fazla ileri gitmiyor. Bizim gayemiz yetenekli sporcuların yani ulusal ve yerelde derece elde edebilen sporcuların önünü açabilmektir. Benim isteğim siz beden eğitimi hocalarından öğrencilerinizi branşlara göre yönlendirebilmeniz ve sizlerin de biraz daha hevesli ve şevk içinde bizlere yardımcı olmanızdır. Ben gelmeden önce kurumumuza bağlı sosyal yardımlaşmadaki arkadaşlarımız bir kulüp kurmuş ve sosyal yardımlaşma kulübü adı altında bir kulüp kurulmuş ve istediğimiz gibi yönetebileceğimiz bir kulüp. Beden eğitimi öğretmenlerimiz hangi branş olursa olsun kulübümüze bağlı yetkili arkadaşımıza ulaşsın kulübümüz adına lisans çıkartalım ve ilgili federasyon yetkilileriyle temasa geçerek gereken neyse yapalım. Kurduğumuz takımın elbetteki bazı masrafları olacak. Bizler Kaymakamlık olarak maddi ve manevi olarak elimizden gelebilecek maddi imkânlarımız doğrultusunda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Beden eğitimi öğretmenlerinin öğrencilere spor alanında katkı sağlayacak ise kendileri her türlü yardımı onlara yapacağını belirten Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Sizin beden eğitimi hocası olarak öğrencilerimize verebileceğiniz katkınız çok büyüktür. Malumunuz Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz yeni kuruldu. Bizim müdürlüğümüze bağlı okullar içerisinde bulunan spor salonlarımız her zaman sizlere hizmet vermeye hazır bir şekildedir. Beden eğitimi öğretmenlerinin öğrencilere spor alanında katkı sağlayacak ise bizlerde her türlü yardımı yapmaya hazırız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından söz alan beden eğitimi öğretmenleri de kendi sorunlarından bahsederek verilen sözlerin yerine getirilmesi takdirde kendilerinin imkânlar doğrultusunda Türkiye geneli sporcu yetiştirebileceklerini söylediler. Düzenlenen program karşılıklı istişareden sonra son buldu.

Bakmadan Geçme