KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI

Van Kent Konseyi Gençlik Meclisi 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Bir otelde yapılan Kent Konseyi Gençlik Meclisi 3. Olağan Genel Kurulu'na, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Timur ile bazı sivil toplum örgütlerin temsilcileri ile gençlik meclisi üyeleri katıldı. Gençlik meclisinin yaptığı çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başlayan genel kurulda, bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, kentlerin ve toplumun gelişim süreçlerinde ortak aklın buluşmasının çok önemli olduğunu belirtti. Halk ve kent dinamiklerinin özgürce karar aldıkları yerlerden birinin kent konseyleri olduğunu vurgulayan Başkan Vekili Abi, 'Kent konseylerinin aktif olabilmesi için gençlik meclislerinin rolü oldukça önemlidir. Kentlerin geleceği olarak gördüğümüz gençlerin aktif rol almaları hayatının tüm alanları açısında vazgeçilmez olmalıdır. Demokratik katılımcılığın en önemli alanları arasında yer alan bu kurumu örgütlemek ve kentlinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi için çaba göstermeniz gerekiyor' dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Van Başkanı Mahmut Köroğlu ise Türkiye'nin sahip olduğu genç ve dinamit nüfusu ile önemli avantajlara sahip bir ülke olmakla birlikte bu avantajını yeterince değerlendiremediğini ileri sürdü. Gençlerin istihdama katılım oranları düşük olmasının yanı sıra hem eğitim hem de istihdam dışında yer alan genç sayısı oldukça yüksek olduğunu belirten Köroğlu, 'Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı verilerine göre Türkiye'de 15-19 yaş grubundakilerin yüzde 32'si ve 20-24 yaş grubundakilerin ise yüzde 44'ü hem eğitim hem de istihdamın dışındadır. Bu nedenle girişimci ve girişimlik ilimizde ve ülkemizde oldukça önem kazanmaktadır' dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu için üye seçimlerine geçildi. vanhaber,haberlervan,kent konseyi,genel kurul

Bakmadan Geçme