KEYİFLİ: AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ

Adalet ve Kalkınma Partisi İpekyolu İlçe Belediye Başkan Adayı Abdulmenaf Keyifli, projelerini nevruz kutlamasında açıklayan Bekir Kaya’yı eleştirerek, “Yapamadıklarınızın hesabını vermemişken yeni vaatlerde bulunmak Van halkı tarafından ciddiye alınmaz” dedi.

2009 yılında açıkladığı projeleri henüz hayata geçirmediğini söyleyen Keyifli, “Bekir Kaya 2009 yılında da belediye başkanlığı seçimlerinde birçok proje ve vaatte bulunmuştur. Sosyal medyadan 17 Mart 2009'da açıkladığı projelerin kayıtları mevcut. Herkes inceleyebilir. Van'ı dönüştüreceğini ve yeni bir Van'ı inşa edeceğini söylemiştir. Ancak geçen beş yıllık süreçte vaat ettiklerinin hemen hemen hiçbirini gerçekleştirememiştir. Projelerinin arasında ‘kent trafiğini yeniden düzenlemek', ‘yeni bir şehirlerarası otobüs terminali yapmak', ‘iki adet çok katlı otopark yapmak', ‘alt ve üst geçitler yapmak', ‘işlek ve kalıcı pazar yerleri kurmak', ‘belediye sağlık merkezleri ve semt poliklinikleri kurmak', ‘hayvancılık ve mandıracılığı geliştirmek' ve bunlarla beraber daha sayısız vaatte bulunmuştur. Ancak geçen beş yıl göstermiştir ki, mevcut belediye vaat ettiği projelerin hemen hemen hiçbirini gerçekleştirmemiştir” dedi.
Yapmadıklarının hesabını vermemişken yeni vaatlerin ciddiye alınmayacağını ifade eden Keyifli, “Hal böyleyken 5 yıl önce sunduğu projelerin hiçbirini yapamayanların, yeni projeler açıklaması abesle iştigaldir. Atalarımızın bu durumla ilgili kullandığı bir söz tam da bu durumu ifade etmektedir. ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.' Siz yapamadıklarınızın hesabını verememişken daha yeni yeni vaatlerde bulunmak Van halkı tarafından ciddiye bile alınmaz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme