Kıbrıs'tan yansıyan tutarsızlık

Türkiye'yi Afrin operasyonunda haklı bulan Akıncı, Barış Pınarı Harekâtı'nda 180 derece dönüş yaparak kendisiyle çelişen tersi açıklama yaptı..

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı davam ederken, harekata şimdiye kadar çeşitli ülkelerden hem destek hem de tepki geldi.

Amerika ile Rusya'nın operasyon konusundaki tavırları belirsizliğini korurken Filistin harekat hakkında sessiz kaldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı skandal açıklama yaparak harekatı eleştirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye topraklarındaki 20 Ocak 2018'de başlattığı ve Afrin'in tamamının ele geçirilmesiyle son bulan Zeytin Dalı, operasyonuna destek veren KKTC, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı o zaman şöyle diyordu: "Savaşın acılarını yaşamış bir toplum olarak elbette kan dökülmesini istemeyiz ama gelecekte daha büyük acıların yaşanmaması için Türkiye'nin tedbir alma hakkının olduğunu da görmezden gelemeyiz... Suriye'de yaşananlara gelince; savaş yedinci yılını dolduruyor. Bölgede ABD, Rusya, İran ve daha başka devlet ve farklı birçok silahlı örgüt yer almaktadır...."

Türkiye'yi Afrin operasyonunda haklı bulan Akıncı, Barış Pınarı Harekâtı'nda 180 derece dönüş yaparak kendisiyle çelişen tersi açıklamada bulundu.

Akıncı, "Daha önce de söyledim 1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce diyalog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir" dedi.

Hangisi doğru!

Emperyalist güçlerin baskı kurduğu, ambargo kararları alarak açık bir şekilde Türkiye'yi tehdit ettiği bu dönemde KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yaptığı tutarsız açıklama Türkiye'yi derinden yaralayarak sarstı.

Yoğun tepkiler üzerine öz eleştiri yapan Mustafa Akıncı, kendisine yöneltilen eleştirilerde içeriğin kasten çarpıtıldığını, haksızlık yapıldığını savunarak, Türkiye'deki atmosferi buradan anlamak çok zor. O duygu seli içinde bizim vermek istediğimiz mesaj doğru algılanmadı diye konuştu. Yani çark etti.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme