Kılıçdaroğlu : Kendini başbakan sanıyor

“Vesayet altında başbakanlık olmaz” diyen CHP lideri, “Davutoğlu, geçen gün açıklama yapıyor, ‘Şah dedik, mat oldular’ diye. Sanki birimiz de düşüneceğiz ki Davutoğlu gerçekten başbakan” ifadelerini kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “Şah dedik, mat oldular” açıklamasına ilişkin olarak, “Sanki birimiz de düşüneceğiz, Davutoğlu gerçekten Başbakan. Hani meşhur bir laf var ya, rivayet olunur söylemişler, Davutoğlu demiş ki, ‘sakın benim vesayet altında olduğumu söylemeyin anneme, o beni hala gerçek bir başbakan sanıyor', aynen öyle” dedi.
Kılıçdaroğlu, dün bilkent Üniversitesi Genç Hukukçular Kulübü'nce düzenlenen “Gündeme Dair” isimli programda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
- ÇOCUKLARI EVDE TOPLAMA YETKİLERİ YOK: (Karaman'daki cinsel istismar olayına ilişkin olarak) Ahlaksızlığa bir kerelik denir mi? Bunları değiştireceğiz. Ahlaksızlığı kural haline getirirseniz o inancı yıkmış olursunuz. Bir ilimizde küçük çocuklar belli evlere toplanıyor. Bu vakfın çocukları bir evde toplama yetkileri yok. Bu ülkenin savcısı var mı? Polisi var mı? Yargıcı var mı? Sosyal devlet, bütün çocukları korumak zorunda olan devlettir. Ailelerin manevi duyguları, dinsel duyguları istismar ediliyor. Türkiye'de bu evlerden on binlerce olduğu söyleniyor. Bu vesileyle belki hükümet uyarılır ve çocuklar buraya teslim edilmez.
- HUKUKUN OLMADIĞI ÜLKEYİZ: (Zarrab'ın tutuklanmasına ilişkin olarak) Ne düşündüğümü sizde biliyorsunuz. Deniz Feneri olayı vardı, asıl failler Türkiye'de denmişti. Bizde de dava açıldı ama savcılar canlarını zor kurtardı. Hukukun olmadığı bir ülkeyiz. Hukuk yok, yargıç yok bizde. Cumhuriyetin kuyusunu kazan kişiye cumhuriyet savcısı denmez. Zarrab'ın tutuklanması, önümüzdeki günlerde farklı bir tabloyu ortaya koyacaktır. Zarrab, ABD'de tutuklandı diye Türkiye'de bazılarının gece rahat uyumadığını biliyorum.
- YANACAKSA BİRİSİ BİZ HAZIRIZ: Parlamentoda dokunulmazlıklarla ilgili geçici bir düzenleme yapacaklar. ‘Bunlar sizi hapse atacak' diye bir kesimin endişeleri var. Biz de diyoruz ki birisi hapse girecekse önce siyasetçi girsin. Eğer bedel ödenecekse önce bedeli biz ödeyelim. Yanacaksa birisi, biz önceden yanmaya hazırız.
- BAŞBAKANLIK YAPAMAZ: Davutoğlu, geçen gün açıklama yapıyor, ‘Bak şah dedik, mat oldular' diye. Sanki birimiz de düşüneceğiz, Davutoğlu gerçekten Başbakan. Hani meşhur bir laf var ya, rivayet olunur söylemişler, Davutoğlu demiş ki, ‘sakın benim vesayet altında olduğumu söylemeyin anneme, o beni hala gerçek bir Başbakan sanıyor', aynen öyle. Vesayet altında bir kişi ülkede Başbakanlık yapamaz. Başbakanlığın kendi yetkilerini kullanması lazım. Davutoğlu bu konuda net bir tavır takınacaksa, biz açığız. İlkelerimiz, kurallarımız var. Aleyhimize dönebilirmiş, hiç önemli değil. Bedel ödemekten çekinmeyiz. Terör suçu dokunulmazlık kapsamında değil. AKP yanıltıyor.

GÜLLERİN ALTINI ÇAPALAMAK İSTERİM
(5 yıl sonra nerede olmak istersiniz? sorusu üzerine) Umarım ayakkabılarımı ve çorabımı çıkarmış, güzel bir bahçe, güllerin altını çapalayan bir insan olarak doğanın bir parçası olarak yaşamak isterim. En büyük Arzum bu. Böyle bir yerim de var, genel başkan olduktan sonra hiç gitme şansım olmadı.

Bakmadan Geçme