Kılıçdaroğlu: Ülkeye kardeşliği getireceğim

Seçim gezileri proğramında Van'a gelerek Beşyol meydanında Vanlılarla buluşan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bu ülkenin insanlarına sözüm var. Bu ülkeye barışı getireceğim, bu ülkeye kardeşliği getireceğim. Bu ülkede kimse, inancından ve kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecek' dedi.

Burhan Ergin

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimler için Van'a gelen Millet İttifakı Adayı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ben saraylarda oturmaya alışkın birisi değilim. Sarayda değil Mustafa Kemal'in Çankayasında oturacağım' diyince coşkulu kalabalık tarafından dakikalarca alkışlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Burada doğmuş bir evladınız gibi, bu vatanın her köşesine olacağı gibi, bu cennet parçası Van için çok özel çalışacağım. Ben kendimi hemşehriniz kabul ettim, Van'da yaşayan evlatlarımız en güçlü hayalleri kuracaklar' dedi.

Yoğun güvenlik önlemi altında Van Beşyol mevkiinde düzenlenen mitinge Vanlılar yoğun ilgi gösterdi. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka eşlik etti.

Mitingde Millet İttifakı bileşenleri CHP İl Başkanı Hakan İlvan, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, İYİ Parti İl Başkanı Selim Özgökçe, DEVA Partisi İl Başkanı Erdinç Peker, Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Yaprak, CHP milletvekili adayları Seracettin Bedirhanoğlu, Ercan Çiçek, Aziz Örek, Muhlis Orhan, Meral Ayhan, Nurten Taş, Süleyman Kuşman ve Mehmet Kaval sahneye çağrılarak vatandaşları selamladı.

İmamoğlu: Van hakkını alacak

Eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte Vanlıları selamlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Çok güzelsin Van, bu güzel şehir beni hiç şaşırtmıyor. Sevgili dostlarım, güzel insanlar, benim kadim güzel şehrim. Dünyanın en güzel denizlerinden biri burada, en güzel doğalarından biri burada. Ama Van hak ettiği yerde değil. Van hakkını alacak! Millet İttifakı'nda Van hakkını alacak. Size söz veriyorum' dedi.

İmamoğlu: Van'a çok özel çalışacağım

Bundan sonra kendisini Vanlı kabul ettiğini söyleyen İmamoğlu, 'Sizinle karşılıklı sözleşmemiz lazım, bir talebim var. Sevgili Vanlılar, sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler. Bu kardeşinizi hemşehriniz olarak kabul eder misiniz? Burada doğmuş bir evladınız gibi, bu vatanın her köşesine olacağı gibi, bu cennet parçası Van'a çok özel çalışacağım. Ben kendimi hemşehriniz kabul ettim, Allah sizden razı olsun. Çocuklarımızın eşit eğitim almasını sağlayacağız, gençlerimizin hayal kurmalarını güçlendireceğiz. Bizim Van'da yaşayan evlatlarımız en güçlü hayalleri kuracaklar. Liyakatle, çalıştıkları zaman bu devletin her kademesinde görev alacaklar, bu devletin en üst noktalarına çıkacaklar. Bu ekip güçlü bir ekiptir. Size hizmet etmekten onur duyacaktır. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na oylarınızı istiyoruz. Devlet ve millet... Devlet nedir? Millet nedir? Millet devleti oluşturan unsurdur. Biz devletle millet arasındaki bütün bariyerleri kaldıracağız. Vanspor'un stadını da biz yapacağız biz. Bu kardeşinizin elinden seçimi almaya kalktılar, bu millet tam 806 bin oyluk demokrasi tokadı attı. Size söz, işte haksızlığa asla evet demeyerek, kayyum düzenine son vereceğiz. Adaletin Ekrem'i de olmaz Selahattin'i de olmaz, herkes eşittir. Adil yargının verdiği karar, hiç kimsenin canını acıtmaz. Devletin dili adalettir. Yok birbirimizden farkımız. Asla vazgeçmeyeceğiz, ne bir vatandaşımıza zarar gelecek, ne de bir karış toprağımıza zeval gelecek. Bu duygu bize Atatürk'ün emanetidir' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun ardından boynunda Vanspor atkısıyla sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasındaki 'hemşehrilik' talebine gönderme yaparak 'Ekrem Başkan'a hemşeri sözü verdiniz, bana da vereceksiniz. Çünkü ben ilkokula Erciş'te başladım' diyerek sözlerine başladı.

Kılıçdaroğlu: Bütün sorunları biliyorum

Ülkenin sorunlarını çözmek için çalışacağını belirten Kılıçdaroğlu, 'Dünya kadar sorun var biliyorum, bütün sorunlarınızı biliyorum. Bu ülkenin insanlarına sözüm var bu ülkeye barışı getireceğim, bu ülkeye kardeşliği getireceğim. Bu ülkede kimse, inancından ve kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecek. Büyük haksızlıklar yapıldığını biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. Kayyum denen garabet uygulamaları tümüyle bitireceğim. Devletin dini adalettir adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz, bereket olmaz, kardeşlik olmaz, çocuklar yatağa aç girer. Milyonlar yoksul bir avuç varsıl olur. O varsıllara ben beşli çeteler diyorum. Sizden çalınan paraların tamamını bu ülkeye getireceğim. Endişeniz olmasın. Beşli çeteler 'acaba nasıl aday yaptırmayız' diyor. Onlar yandaşlarına, paralarına güveniyorlar, ben ise sadece ve sadece size, halka güveniyorum. Bu kardeşiniz, bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edecek. Emine Şenyaşar davasında 8 savcı değişti, dava açmıyorlar, korkularından dava açmıyorlar gittim, Emine Şenyaşar'la kucaklaştım, ondan sonra 8 savcı değişti 9. savcı davayı açtı. Adalet yerine gelinceye kadar izleyeceğim. Vallahi de billlahi de herşey çok güzel olacak. Ben saraylarda oturmaya alışkın birisi değilim. Sarayda değil Mustafa Kemal'in Çankayasında oturacağım. Hepinize en içten selamlar saygılar sunuyorum' ifadelerini kullandı.

Vanlı iş insanı Osman Çelik, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na kilim hediye etti.

Bakmadan Geçme