Kinyas Kartal, kampanya başlattı

Van Eski Milletvekili, Burukan Aşireti'nin efsane lideri Kinyas Kartal'ın ismini taşıyan torunu, 19. Dönem Van Milletvekili Nadir Kartal'ın oğlu yazar ve Dr.Kinyas Kartal 3. Boğaz Köprüsünün adının Gazi Mustafa Kemal Köprüsü olması için kampanya başlattı.

Vansesi Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişimine paylaşımlarıyla sert tepki gösteren, analizler yapan Dr. Kinyas Kartal, yapımı devam Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün isminin Gazi Mustafa Kemal Köprüsü olarak değiştirilmesi için sosyal toplum girişim sitesi Change.org'da başlattığı imza kampanyasına destek istedi.

'Berberliğimize katkı sunacak'

Burukan Aşireti'nin efsane lideri Eski Van Milletvekili Kinyas Kartal'ın ismini taşıyan torunu, 19. Dönem Van Milletvekili Nadir Kartal'ın oğlu yazar, Dr. Kinyas Kartal, 3. Boğaz Köprüsünün adının Gazi Mustafa Kemal Köprüsü olması önerisinde bulundu. Kartal, isim değişikliğinin toplumsal bütünlüğümüze, berberliğimize ve geçmişte yaşanan kırılmaların onarılmasına katkı sağlayacağını, köprünün bu isimle açılışının tüm parti liderlerinin katımlıyla gerçekleştirilmesinin birilik beraberlik görüntüsü vereceğini dile getirdi.

'Geçmişte yaşanan bir kırılma noktasını onarmak için'

Toplumsal barışa bütünleşmeye katkı sağlama düşüncesiyle öneriyi gündeme getirdiğini belirten Kartal, 'Gönül ister ki; hükümetimiz geçmişte yaşanan bir kırılma noktasını onarmak için, toplumun tüm kesimlerini bir araya yeniden getirmek için, normalleşme sürecine devam etmek için köprünün adını: Gazi Mustafa Kemal Köprüsü olarak değiştirip, üstlendiği misyonu taçlandırsın' dedi. Dr. Kinyas Kartal, Change.org'da toplanan imzaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı, Mecliste grubu bulunan Ak Parti, CHP, HDP , MHP liderlerine gönderecek.

'Tüm siyasi parti liderlerimiz de bu açılışta yer alsın'

Çabasının sadece nacizhane bir fikir olduğunu kaydeden Kinyas Kartal, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Gazi Mustafa Kemal Köprüsü Boğaziçi köprüsünün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirildi. Gözünü kırpmadan tankların üstüne yürüyen sivil vatandaşlarımızın hatırası için, yaşadığımız bu günlerin unutulmaması, gelecek nesillere aktarılması için güzel ve yerinde bir karar olduğu kanısındayım. Hep bir ağızdan toplumsal bütünlüğün, birliğimizin, beraberliğimizin ne kadar kıymetli olduğunu; manevi değerlerimizin bizi nasıl birleştirdiğini, ötekileştirmenin, haksızlığın hukuksuzluğun toplumu nasıl kırılma noktasına getirdiğini konuşup anlatır olduk. Çok yakında, inşası büyük tartışmalara yol açan, boğaz köprülerinin üçüncüsü, Yavuz Sultan Selim köprüsünün açılışı yapılacak. Gönül ister ki; hükümetimiz geçmişte yaşanan bir kırılma noktasını onarmak için, toplumun tüm kesimlerini bir araya yeniden getirmek için, normalleşme sürecine devam etmek için köprünün adını: Gazi Mustafa Kemal Köprüsü olarak değiştirip, üstlendiği misyonu taçlandırsın. Tüm siyasi parti liderlerimiz de bu açılışta yer alsın. Dilerim bu temennimiz hükümetimize ulaşır ve kendileri tarafından değerlendirilir. Benim çabam sadece nacizhane bir fikir.Takdir hükümetimizin ve halkımızındır.'

ÖNERİ İLGİ VE DESTEK GÖRDÜ

Kartal'ın toplumsal barışa, bütünleşmeye normalleşme sürecine katkı sağlamak düşüncesinden hareketle gündeme taşıdığı İstanbul'da yapımı devam eden 3. köprünün isminin Gazi Mustafa Kemal Köprüsü olarak değiştirilmesi kamuoyunda yoğun ilgi ve destek gördü.

Bakmadan Geçme