Kızıl Şahin emin ellerde

Bitlis'in Ahlat ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Kızıl Şahin, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Erciş Şefliği personeli tarafından teslim alınarak tedavisine başlandı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Kızıl Şahin, duyarlı vatandaşlar tarafından yetkililere bildirildi. Yaralı şahin, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Erciş Şefliği personeli tarafından teslim alınarak tedavi edilmek üzere Van 100. Yıl Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne sevk edildi.

Kızıl Şahin'in tedavi sürecinin titizlikle takip edileceği ve sağlığına kavuştuktan sonra doğal yaşam alanına geri bırakılacağı belirtildi. Van DKMP yetkilileri, yaralı hayvanların korunması ve rehabilitasyonu konusunda vatandaşların duyarlılığının önemine vurgu yaparak, bu tür durumlarda yetkililere bilgi verilmesi gerektiğini ifade etti.

Van DKMP Erciş Şefliği'ne teslim edilen Kızıl Şahin'in kısa süre içerisinde sağlığına kavuşması ve doğaya geri dönmesi umut ediliyor. Yaralı hayvanların kurtarılmasında emeği geçen tüm vatandaşlara teşekkür edildi.

Vansesi Haber

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme