Kızılay Van'da kan bağışı bekliyor

Cumhuriyet Caddesi'ne konuşlandırılan Kızılay kan toplama aracıyla kan vermek isteyen gönüllü vatandaşlardan kan toplayan Türk Kızılay Van Şubesi yetkilileri Vanlılara çağrı yaparak, 'Kan stoklarımız azaldı. Kan ihtiyacımız arttı. Vanlıları kan bağışına bekliyoruz' dediler.

Kızılay Kan Merkezi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan kan toplama aracıyla gönüllü kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlardan kan alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Bağış formlarını dolduran vatandaşlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan verme işlemine tabi tutuluyorlar.

“KAN BAĞIŞLARI HER GEÇEN GÜN DÜŞÜŞ GÖSTERİYOR”

Kan stoklarında azalma olduğunu belirten Türk Kızılay Van Şubesi yetkilileri, kan bağışı yapmaları için vatandaşlardan destek beklediklerini kaydederek, “Ekiplerimiz her mevsim kan bağışı noktalarında bağışçılarımızı bekliyor, ancak kan bağışçıları sayısı her geçen gün düşüş gösteriyor. Tüm milletimizi kan bağış noktalarımıza davet ediyoruz ve birbirimize ihtiyacımız olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. İnsan hayatının en önemli unsurlarından olan kan ihtiyacı olan insanların hayatını kurtarır. Toplum yararı gözetilerek yapılan bağışlar en güzel insani görevlerden biridir. Kan vermek, organ bağışında bulunmak ihtiyaç sahiplerine karşı yapılan en güzel davranıştır” diye konuştular.

Kan bağışı yapmak isteyenlerin 18-65 yaş aralığında, son 1 yıl içinde herhangi bir sağlık sorunu yaşamamış olmaları, kan bağışı yapabilmek için gerekli. Kan bağışı, sadece kan stoklarının tükenmesini önlemekle kalmazken aynı zamanda kan vererek insanlar sıhhat buluyor. Vücutta bulunan hücreler hızla yenilenerek bazı sağlık sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı oluyor. Birçok hastalığın tedavisinde de hayat kurtarıcı rol oynuyor. Bu nedenle Kızılay Van Şubesi, kan bağışı kampanyasına vatandaşların destek vermesini istiyor.

”VANLILARDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Vanlıların kan bağışında bulunmalarını isteyen Türk Kızılay Van Şubesi yetkilileri, “ Afetlerde ve buna benzer olaylarda kan stoklarımızın yeterli olması gerekiyor. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Stoklarımızın azalması risktir, bu riski el ele vererek bertaraf etmeliyiz. Kan vermek sağlık açısından oldukça önemlidir. Kan veren kişilerde kalp krizi, baş ağrısı ve yüksek tansiyona yakalanma riski daha az görülüyor. Öte yandan bir kişi, bir bağışla 3 kişinin hayatını kurtarabiliyor. Bugüne kadar vatandaşlarımızın yaptığı kan bağışlarıyla çok kişinin hayatı kurtuldu. Bundan sonra da destek olacaklarına inancımız tamdır. Hem vatandaşlardan hem de kamu, kurum ve kuruluşları personellerinden kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Kan stoklarımızda ciddi manada azalma oldu. Van her zaman, her hayır işinde, yardım işinde öncü oluyor, vatandaşlarımıza Kızılay'a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Van halkından kan bağışında bulunmalarını, Kızılay'a destek vermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

“KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR”

Düzenli olarak kan bağışında bulunduklarını kaydeden vatandaşlar ise "Kızılay ülkemizin nadide kurumlarından biridir. Bu zamana kadar yaptığı çalışmalarla binlerce vatandaşımızın gönlüne dokundu. Cumhuriyet Caddesi üzerinde kan toplama aracında kan bağışında bulunan vatandaşlardan kan alarak, ihtiyacı olanlara ulaştırıyor. Kan bağışı hayat kurtarır. Tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kan verdikçe hem sağılığımıza kavuşuruz hem de ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmuş oluruz. Sizlerin de hediyesi hayat olsun" diye konuştular. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme