KIZLARIMIZI EĞİTİME KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), yöneticileri gazetemizi ziyaret etti. ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel, 'Bizlerin amacı ekonomik koşullar nedeniyle okuyamayan öğrencilere burs vererek, onları eğitime ve hayata kazandırmaktır' dedi. Geçen yıl 200 öğrenci ve 80 üniversiteli öğrenciye burs verdiklerini belirten ÇYDD Van Şube Başkanı Nursen Çoksöyler de, 'ÇYDD Van Şubesi olarak bu yıl 20'nci yaşımızı kutluyoruz. Heyecanlıyız, gururluyuz. Herkesin eğitim konusunda üzerine düşeni yapması gerekiyor. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmalıyız' diye konuştu.

Burhan Ergin

Merhum Prof. Dr. Türkan Saylan'ın kurucusu olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Azmi Kişnişçi, Hülya Zuber, Gönül Keleş, Gülnaz Kocabaş, Serap Gökalp, Özlem Şanlıtürk, Filiz Karadaç, Şükrü Akdoğan, ÇYDD Van Şube Başkanı Nursen Çoksöyler, Ankara Şube Başkanı Ayfer Yüksel ve ÇYDD Ümitköy Şube Başkanı Sevgi Uluğ gazetemizi ziyaret ederek, Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ile görüştüler.

"ÇYDD VAN ŞUBESİ ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD Van Şubesi'nin 20 yılda önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, "Hem 20'nci yaşı nedeniyle, hem de 2017-2018 eğitim öğretim yılının açılışını coşkuyla kutlamak, yeni eğitim projelerine birlikte karar vermek amacıyla Ankara, Ümitköy ve Çankaya şubesinin yöneticileri ve gönüllüleri olarak Vansesi gazetemizi ziyaret etmek istedik. ÇYDD Van Şubesi 20 yıl boyunca Van'da kız çocuklarının, üniversite öğrencilerinin eğitimine destek verdi. Önemli başarılara imza attı. Yüzlerce öğrenci Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden burs aldı. Bizlerin amacı ekonomik koşullar nedeniyle okuyamayan öğrencilere burs vererek, onları eğitime ve hayata kazandırmaktır. Bütün çocuklarımızın okuyarak, vatanına, milletine, Mustafa Kemal Atatürk'e yakışır gençler olması için çaba harcıyoruz" ifadelerini kullandı.

"HER YIL ÖĞRENCİLERE BURS VERİYORUZ"

Her yıl düzenli olarak öğrencilere burs verdiklerini anlatan Prof. Dr. Yüksel, "Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ülkenin "çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması" ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Biz her yıl bu amaçla öğrencilerimize burs veriyoruz" dedi.

"200 ÖĞRENCİ VE 80 ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİYE BURS VERDİK"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Van Şube Başkanı Nursen Çoksöyler de, "Geçen yıl genel merkez ve şube olarak ilköğretim ve orta öğretimde 200 öğrenci ve 80 üniversiteli öğrenciye burs verdik. Bu sene de bunu devam ettirmek istiyoruz. Üniversitede mezun olan bazı öğrencilerimiz var. Van halkından hem üye olmalarını, hem de öğrencilerimiz için bağış yapmalarını istiyoruz. Herkesin eğitim konusunda üzerine düşeni yapması gerekiyor. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmalıyız" şeklinde konuştu.

"310 ÖĞRENCİ DERNEĞİMİZE BAŞVURDU"

İlköğretim, orta öğretim, lise ve üniversite öğrencilerini eğitime kazandırmak için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Çoksöyler, "Bu yıl ilköğretim-ortaöğretim öğrencilerine bin 100 lira burs veriyoruz. Üniversite öğrencilerine de yıllık 2 bin 400 lira veriyoruz. Öğrenciler burstan faydalanmak için internet sitemiz üzerinden başvuru yapıyor. Bu sene Van'da 310 öğrenci derneğimize başvurarak, burs almak istedi ama maalesef bağışçımız çok az, genel merkez bu sene üniversite öğrencilerine vereceğimiz bursta 5 öğrencinin faydalanması öngörüldü. Tabi bu rakam artırılabilir. İmkânlarımız kısıtlı olduğu için çok fazla burs veremiyoruz. Öğrencilerimiz derneğimize çok büyük ilgi gösteriyor. Van şubesi olarak son 5 yılda ortalama 300 bin lira burs vererek, Van'a da artı değer kattık. İlköğretim, orta öğretim, lise ve üniversite öğrencilerini eğitime kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"28 YILDA ÇOK BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK"

ÇYDD Van Şube Başkanı Nursen Çoksöyler, ülke genelinde 28 yılda yaptıkları çalışmalara değinerek, "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak 28 yılda çocuklar, gençler, yetişkinler için ürettiğimiz onlarca projemize her yıl yenilerini ekliyoruz. Bu zamana kadar 68 bin 404 ilk ve ortaöğretimde okuyan kız öğrenciye, 34 bin 150 üniversite öğrencisine bursu verdik. 769 anasınıfı ve 565 oyun parkı kurduk. 2 lise, 17 derslikli 6 anaokulu, 24 ilköğretim okulu, 32 köy okulu, 36 öğrenci yurdu yaptırdık. 1 üniversite eğitim birimi, 17 eğitim ve kültür evi yaptırdık. 550 okula çeşitli malzeme desteği sağladık. 3 bin 550 okul ve çeşitli kuruluşa kitap gönderdik. 30 okula tam donanımlı kütüphane kurduk. Kitap toplama kampanyaları ile yaklaşık 5 milyondan fazla kitabı ihtiyaç sahiplerine dağıttık" şeklinde sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme