KOCA BiNAYI UNUTTULAR

Van'da 6-7 Ekim 2014 tarihinde yaşanan olaylar sırasında yakılan ve daha sonra kaderine terk edilen Kevenli Kuran kursu binası tinercilerin, ayyaşların, serkeşlerin yuvası olurken, koca bina kurtarılmak için sahibini arıyor.

Burhan Ergin

Gazetemizin daha önce gündeme getirdiği Kuran kursu binasının görünümü tepki çekiyor. Serserilerin ve tinercilerin yuvasına dönüşen sahibi kim yada kimlerin olduğu bilinmeyen bina tehlike saçıyor. TOKİ sakinleri yaptıkları açıklamada sahipsiz kalan binanın tehlike saçtığını, madde bağımlılarının, serserilerin mekanı haline dönüştüğünü belirterek, yetkilileri göreve davet etti.

6-7 Ekim 2014'te Van'da yaşanan olaylar sırasında yakılıp yıkılan, Karşıyaka Mahallesi Kevenli TOKİ'de daha önce Kuran kursu ve okuma-yazma kursu olarak kullanılan mülkiyeti kime ait olduğu bilinmeyen iki katlı bina sahipsiz kaldı. Büyük harcamalarla yapılan binanın yakıldıktan sonra serserilerin, tinercilerin, madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini ifade eden TOKİ sakinleri, yetkililerden çözüm bekliyor.

"YETKİLİLERİN HAREKETE GEÇMESİNİ İSTİYORUZ"

TOKİ sakinleri yetkililerin acilen harekete geçmesi gerektiğini vurgulayarak, yakıldıktan sonra sahipsiz bırakılarak kaderine terk edilen Kuran kursu binasının suç mekanı haline dönüştüğünü kaydederek üzücü bir olay yaşanmadan binanın onarılarak kullanılmasını veya yıkılarak ortadan kaldırılması gerektiğini söylediler.

"SERSERİLERİN, TİNERCİLERİN ADRESİ OLDU"

Yakılan sahipsiz bırakılan binanın koku ve tehlike saçmasına müdahale edilmeyişine anlam veremediklerini söyleyen TOKİ sakinleri, "İlimizde 6-7 Ekim 2014 tarihinde bazı istenmeyen olaylar oldu. Bu esnada yakma yıkma olayları yaşandı. Maalesef yaşanan olaylar ilimize, insanımıza büyük zarar verdi. Kevenli TOKİ'de bulunan Kuran kursu binası olaylar sırasında yakılarak büyük zarar gördü. Bina bu olay sonrası boşaltılarak kaderine terk edildi. Kaderine terk edilen mahallemizde sorun yaratan binaya lütfen bir çözüm bulun. Çünkü dini bilgilerin verildiği, Kuran öğretilen bina sorumsuzluk nedeniyle şimdi madde bağımlılarının, serserilerin toplanma ve suç işleme adresi oldu. Bu hem günahtır, israftır, hem de ayıptır, suçtur. Binada toplanan serserilerin korkusundan akşam saatlerinde markete veya fırına gidemiyoruz. Her gün çeşitli olaylar yaşanıyor. Yetkililerin acilen bu binaya müdahale etmelerini istiyoruz. Başımıza kötü şeylerin gelmesinden endişe ediyoruz. O bina ya yıkılsın, ya da tadilat yapılarak eğitim öğretim kültür merkezi olarak hizmet versin. Bunun başka çaresi yoktur" dediler.

"BİNANIN HANGİ KURUMA AİT OLDUĞU BİLİNMİYOR"

Yakıldıktan sonra serserilere terk edilen binaya hiçbir kurumun sahip çıkmadığını söyleyen TOKİ sakinleri, "Dini bilgilerin öğretildiği binanın 3 yıldır ahlak dışı tehlikeli mekân olarak kaderine terk edilmesi üzücü ve düşündürücüdür. Biz sorunun çözülmesini istiyoruz. Tinercilerin, ayyaşların meskeni olmuş durumda. Bu zamana kadar ilgilenen, merak eden hiç kimse olmadı. Daha doğrusu binanın hangi kuruma ait olduğu bir türlü ortaya çıkmış değil. İnşallah binanın gerçek sahibini yetkililer en kısa sürede ortaya çıkararak soruna bir çözüm bulurlar" ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme