Korkutan deprem: 3 ilde hissedildi

Merkez üssü Adıyaman Samsat olan 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandili Rasathanesi verilerine göre, saat 14.07'de 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan depremin büyüklüğünü Başbakanlık Afet ve Acil Durull Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 5.5 olarak açıkladı.

Samsat'ın bazı köylerinde evler yıkıldı
Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.5 büyüklüğündeki depremde, köylerdeki bazı evlerin yıkıldığı bildirildi.
Deprem, çevre illerden de hissedildi.

Deprem Gaziantep'te hissedildi

Adıyaman'ın Samsat İlçe merkezli 5,8 büyüklüğündeki deprem Gaziantep'te hissedildi. Deprem sonrası şehirde büyük panik yaşanırken, vatandaşları sokakları çıktı.
Bir an önce aileleri ile haberleşen vatandaşlar, sallantının uzun sürdüğünü ve çok korktuklarını belirtti. Yaşanan deprem sonrası meydana gelen artçı sarsıntılarda Gaziantep'te hissedildi.
Vatandaşlar evlerine girmekte tereddüt ederken, sokaklardaki bekleyişleri sürüyor.

Adıyaman'daki deprem Elazığ'da da hissedildi

Adıyaman Samsat merkezli meydana gelen 5.5 şiddetindeki deprem Elazığ'da hissedildi.
Alınan bilgiye göre, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 14.07 sıralarında meydana gelen ve 5.5 şiddetinde ölçülen deprem çevre illerden de hissedildi.
Elazığ kent merkezinde deprem yaklaşık 10 saniye hissedildi. 15 Temmuz Demokrasi meydanında depremi hisseden vatandaşlar, "Oturuyorduk, baktık sallanıyor ayağa kalktık, bekledik" dedi.

Kızıltepe'de ahır çöktü

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremin hissedildiği Mardin'in Kızıltepe ilçesi Yamaç Mahallesi'nde bir ahır çöktü.
Adıyaman'ın Samsan ilçesinde yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adıyaman'ın yanı sıra Gaziantep, Kilis, Batman, Mardin, Şanlıurfa'da da hissedildi. AFAD'ın büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 5,5 olarak açıkladığı depremin hissedildiği Mardin'in Kızıltepe ilçesi Yamaç Mahallesi'nde bir ahır çöktü.

Samsat Depremde ağır hasar gördü
Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat İlçesi olan 5,5 büyüklüğündeki depreme de çok sayıda kamu binası ve ev hasar gördü. Samsat Belediyesi başta olmak üzere Hükümet konağı kamu lojmanları depremde kullanılamaz hale geldi.
İlçe merkezinde bir çok evde ağır hasar oluşurken, köylerde ise bazı evlerin yıkıldığı belirtiliyor. Samsat merkezde bulanan Ulucami'nin minaresi yıkılırken, Samsat İmam Hatip Ortaokulu da depremde en çok etkilenen binalar arasında yer aldı.
İlçe merkezinde vatandaşların endişeli bekleyişi sürerken, Adıyaman Valiliği tarafından hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Samsat depreminde 22 kişi yaralandı
Adıyaman'da, yaşanan şiddetli depremle ilgili Adıyaman Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada, 22 kişinin yaralandığını söyledi.
Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde meydana gelen depremden dolayı Samsat ilçesinde bir çok ev çökerken, Adıyaman merkezinde de bazı minarelerde çatlaklar oluştu.
Yaşanan olayda 22 kişinin yaralandığını vurgulayan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “Adıyamanlı vatandaşlarımıza ve memleketimize geçmiş olsun . Bugün 14:07 itibariyle Samsat merkezli bir deprem meydana geldi. Meydana gelişinden itibaren gerek emniyet kuvvetlerimiz, jandarma kuvvetlerimiz AFAD Ekiplerimiz ve çevre ve şehircilikteki bütün arkadaşlarımızla beraber hasar tespiti ve can kaybının olup olmadığını ilgili çalışmalara başladılar. Aynı zamanda içişleri bakanımız, AFAD'dan sorumlu başbakan yardımcımız, başbakanımız, cumhurbaşkanımız arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Şu dakika itibariyle Bize intikal eden tespit ettiğimiz bir can kaybı yok bunu çok rahatlıkla söyleye biliriz. Samsat merkezde bazı kamu binalarında ufak tefek hasarlar meydana gelmiş durumda. Bir de deprem merkezine yakın olması itibariyle Samsat merkezimize bağlı iki köyümüzde evlerde hasarlar olduğunu tespit ettik. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Hastanemize şuana kadar itikal eden 22 tane yaralımız var. Ama hayati tehlikesi olan bir yaralımız da yok. Ben bu vesileyle bütün hemşehrilerimize, Adıyaman'ımıza geçmiş olsun diliyorum. İl Merkezinde de bazı evlerde bizim Musalla Camimizin minaresinde hasarlar var ve bu hasarların boyutu tespit edilmeye çalışılıyor. Önemli olan bizim açımızdan önemli olan can kaybının şuana kadar olmamasıdır. Diliyorum ki böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız. Olayın ilk anından itibaren kritik eski kamu binalarını 10 dakika içerisinde emniyete, jandarmaya ve ilgili arkadaşlarla milli eğitime verilen talimatlarla okullarımız, binalarımız boşaltıldı. İl merkezimizde ve ilçelerimizde Samsat başta olmak üzere. Oluşa bilecek artçı depremlere karşı okullarımız ve kamu binalarımız hepsi tahliye edildi. Vatandaşlarımız zaten depremi htikten sonra hepsi dışarıya indiler. Gece vatandaşlarımızın daha rahat geçire bilmeleri adına her türlü destek sağlanmış durumda. Allah'a şükür şuanda edişe edecek bir durum yok. Ölü yok can kaybı yok dediğim gibi bize de teselli veren de o zaten bu 22 yaralımızın çoğu da tedavi görmek suretiyle taburcu edilebilecek durumdalar. Enkaz altında kalan vatandaşımız şuana kadar yok” dedi.

Depreme konferans salonunda yakalandılar
Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olarak kaydedilen 5,5 büyüklüğündeki depreme konferans salonunda yakalanan öğrenciler, panikle dışarı çıktı.
Özel bir lisenin düzenlediği madde bağımlılığı isimli panelin başladığı ilk dakikalarda gençlik merkezinde sarsıntıyı hisseden öğrenci ve katılımcılar salondan çıktı. Okul Müdürü Sultan Kömlü, depremin büyüklüğünü ve şiddetini bilmedikleri için konferansı sonlandırarak, öğrencilerin ve misafirlerin salondan çıkması yönünde anons yaptı.
Öğrencilerin paniği kameralara yansırken, ilçede can veya mal kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Bakmadan Geçme