Küresünni Dernekleri Birleşti

Van'da faaliyet yürüten Van Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği ve Van Küresünniler Derneği tek çatı altında birleşti. Dernek başkanlığına Bilal Yücebaş getirildi.

Geçtiğimiz günlerde Küresünni topluluğunun ileri gelenlerinden eski Milletvekili Mustafa Kaçmaz ve işadamı Servet Yenitürk öncülüğünde yapılan toplantıda derneklerin birleşmesine yönelik alınan karar hayata geçirildi.

Dün yapılan toplantıda Ferhat Atacan Başkanlığı'ndaki Van Küresünniler Derneği, Van Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği'ne katıldı. Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Başkanlığına Bilal Yücebaş getirildi.

Yücebaş, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Küresünni Ailesi Dernekleri ve Aile büyükleri toplanarak; iki derneği birleştirme kararı aldı. 12.12.2017 günü ailemizin büyükleriyle birlikte mevcut iki dernekten Ferhat Atan başkanlığındaki derneğin feshedilerek Bilal Yücebaş'ın başkanlığındaki dernek çatısı altında birleştirilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme