Kurtulmuş: Van'ın beklentileri raporlaştırılacak

Van'ı ziyaret ederek sorunları dinleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, '13 milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi arkadaşımızla birlikte hem şehir merkezinde hem de ilçelerde halkımızı ziyaret ederek sorunları ve talepleri dinleyip halkın dertlerini, sıkıntılarını, tavsiyelerini not alarak raporlaştıracağız' dedi.

Burhan Ergin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş beraberindeki 13 milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Cumartesi günü Van'a geldi. AK Parti İl Binasında basınla bir araya gelerek gündemi değerlendiren Kurtulmuş, 'Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasında en başından itibaren pozisyonunu belli etmiş, iki ülke ile de konuşabilen neredeyse dünyadaki tek ülke olarak barış için ümit kapısı olmuştur. İstanbul'da yapılan müzakerelerde son bir görüşmeye sıra gelmişti ama maalesef bazı ülkeler savaşın uzun süre devam etmesi için savaş bitirilemedi' dedi.

'Son 3 yılda Van'da AK Parti 'ye 70 bin kişi üye oldu'

Toplantıda ilk söz alan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, 'Saha çalışmalarımız kapsamında genel merkezimizi onurlandıran çok değerli misafirlerimize Vanlılar adına hoş geldiniz diyorum. Malumunuz AK Parti bir hizmet hareketi ve derdi insan olan, insana hizmeti ilke edinen bir siyasi partidir. AK Parti'nin bir mensubu olmak bizim için onur ve gurur vericidir. Son 3 yılda Van'da AK Parti 'ye 70 bin kişi üye oldu. Üye kayıtlarımız halen devam ediyor. Van'da artık AK Parti'ye ve gönül seferberliğine katılmak isteyen nice ailelerimiz var. Biz saha çalışmalarında onlarla kucaklaşacağız, onlarla muhabbetimizi kuracağız. Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan 2023 seçimleri için alt yapı teşkilatlarımızı kurduk. Mahalle başkanlarımız hazır, yönetimleri sahada, sandık görevlilerimizi tespit ettik. Tüm teşkilatlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu vesileyle bu çalışmalarımıza güç katmak, bu çalışmalarımızda bizleri motive etmek, saha çalışmalarımızda halkımıza güzel mesaj vermek için ilimize gelen misafirlerimize şükranlarımı arz ediyorum' dedi.

'Van'ın taleplerini, beklentilerini raporlaştıracağız'

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, '13 milletvekili arkadaşımız Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte Van'da hem şehir merkezinde hem de Van'ın bütün ilçelerinde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Halkımızın birebir dertlerini, taleplerini, sıkıntılarını, iktidar partisine olan tavsiyelerini dinleyerek not alacak. 81 ilde olduğu gibi Van'ın taleplerini raporlaştıracağız. Bizim siyasette bir özelliğimiz var. Biz siyaseti fildişi kulelerde yapmayız. Siyaseti birilerinin yaptığı gibi halka tepeden bakarak yapmayız. Halkın içende olarak, halkın çarşısında, pazarında, halkın sokağında, taziyesinde, düğününde, milletimizin ne beklediğini dertlerinin ve sıkıntılarının ne olduğunu tespit etmeye çalışarak on yıllar boyunca bu siyaseti sürdürüyoruz. Bugünde siyasette milletin partisi olarak milletin taleplerini siyasetin karar mekanizmalarına taşımayı başarıyoruz. İnşallah bugünkü toplantımız ve çalışmalarımızda bu anlamda Van'ın geleceği bakımından, Van halkının beklentileri bakımından önemli ve verimli bir çalışma olur diye temenni ediyorum' diye konuştu.

'Türkiye dünya barışı için umut oldu'

Rusya, Ukrayna savaşında Türkiye'nin denge politikasıyla dünya barışına umut olduğunu belirten Kurtulmuş,'İnsanoğlu'nun birkaç asırda bir görebileceği son derece zor ve sıkı bir gündemin içinden geçiyoruz. Dünyanın hemen hemen yer yerinde, her bölgesinde hem ekonomik olarak hem siyasi olarak hem güç mücadeleleri olarak hepimizin yakından takip ettiği, özellikle koronavirüs salgınından sonraki süreçle giderek ağırlaşan bir ekonomik politik tablonun olduğunu biliyoruz. Bir tarafta Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, aslında sadece Rusya, Ukrayna savaşı değil aynı zamanda Rusya ve batı arasında da bir savaş var. Diğer tarafta uzak doğuda Tayvan adası çevresinde Çin ile Amerika arasındaki mücadele, sadece iki ülke arasındaki bir mücadele değil, dünyadaki güç dengelerinin arasında bir mücadeledir. Dolayısıyla bir taraftan ekonomik olarak son derece zor bir sürece dünya girmiştir. Bir taraftan da büyük mücadelelerin ortaya çıktığı, önce vekalet savaşları üzerinde terör grupları vasıtasıyla desteklenen ardından ticaret savaşları üzerinden sürdürülen, ardından ekonomik savaşlar şeklinde gündeme gelen ve ne yazık ki bugünde filli savaşlar şeklinde gözlemlediğimiz bir sürecin içerisindeyiz. Bütün bu gerilimlerin, bütün bu mücadelelerin odak noktasında olan coğrafya ise Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyadır. Kuzeyimizde Karadeniz, güneyimizde Akdeniz, bir taraftan Ege'de önceden birileri terör örgütleri üzerinden güç mücadeleleri veriyordu. Şimdi maalesef bazı ülkeleri kışkırtarak, sırtlarını sıvazlayarak kendi hesaplarını görmeye çalışıyorlar. Yunanistan üzerinden Ege'de Türkiye'yi köşeye sıkıştırma çabaları var. Büyük mücadelelerin orta noktasında Türkiye var. Allah'a şükür Türkiye özellikle Ukrayna ve Rusya savaşının başladığı andan itibaren fevkalade güçlü bir denge politikası oluşturarak hem dünya barışı için umut olan bir ülke hem de dünyada barışa giden yolu sağlam bir şekilde tahkim edecek bir küresel aktör olma becerisini kazanmıştır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasında en başından itibaren pozisyonunu belli etmiş, iki ülke ile de konuşabilen neredeyse dünyadaki tek ülke olarak barış için ümit kapısı olmuştur. İstanbul'da yapılan müzakerelerde son bir görüşmeye sıra gelmişti ama maalesef bazı ülkeler savaşın uzun süre devam etmesi için savaş bitirilemedi. Bu anlamda Türkiye'nin bu savaşla birlikte ortaya çıkan önemini de bir kere daha görmüş olduk. Bütün dünya anlamış oldu. Türkiye'nin öneminin çok daha iyi anlaşılır olduğunu gördük. Türkiye ortaya koymuş olduğu bu denge siyasetini inşallah dünya barışı için kullanacak. Bu coğrafyada barışın sağlanması için en önemli güç olma özelliğini sürdürecektir' ifadelerini kullandı.

'Enerji krizinde en az etkilenen ülkelerden biriyiz'

Dünyada yaşanan enerji krizine değinen Kurtulmuş, 'Bu savaşla dünyada çok büyük bir enerji krizinin ortaya çıkacağını en başından beri söyledik ama bu anlamda maalesef bazı batılı ülkeler enerji krizini hafife aldılar ve çözebileceğini düşündüler. Rusya elindeki kozunu çok iyi oynayarak vanayı biraz kıstı. Bir hafta içerisinde enerji fiyatları Avrupa'da iki katına çıktığını gördük. Şimdi kış mevsimi öncesi hemen hemen Avrupa'nın her ülkesinde enerji konusunda tasarruf tedbirleri alınıyor. Dünya büyük bir enerji kriziyle karşı karşıyadır. Türkiye bunu vaktinden önce gördü ve gereken tedbirleri aldı. Doğu Akdeniz'de ve Karadeniz'de doğalgaz, hidrokarbon arama çalışmalarına hız verdi. Şuan Abdülhamid Han Gemisi Akdeniz'de petrol ve hidrokarbon arama çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah Karadeniz'de bulduğumuz çok büyük doğalgaz kaynağından sonra Akdeniz'de de doğalgaz kaynağını bularak Türkiye bu anlamda bütün dünyanın kriz yaşadığı süreçten en az etkilenen ülkelerden biri olmayı sürdürecektir' şeklinde konuştu.

'Cumhurbaşkanımız küresel bir lider olarak etkisini ortaya koymuştur'

Kurtulmuş sözlerinin devamında 'Rusya, Ukrayna savaşının bir diğer riski gıda kriziydi. Savaş devam ettikçe Rusya ve Ukrayna'dan çıkacak tahılların çıkmamasıyla birlikte gıda fiyatlarında da son derece yüksek fiyat artışıyla karşılaştık. Hatta gıda da büyük bir sıkıntının ortaya çıktığını gördük. Bu anlamda Türkiye'nin inisiyatifiyle Birleşmiş Milletlerin öncülüğünde koordinasyon merkezi İstanbul olan Ukrayna ve Rusya'nın tahıllarının dünya piyasalarına çıkarılabilmesi için bir koordinasyon merkezi kuruldu. Burada da Türkiye öncü rol oynadı. Dünyanın yaşamakta olduğu bu krizler karşısında Türkiye sadece kendi içine kapanarak, sadece kendi başının çaresine bakmaya çalışan etkisiz bir ülke değil. Dünyadaki bu gelişmeleri çözebilme potansiyeli olan güçlü bir bölgesel hatta küresel aktördür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan küresel bir lider olarak etkisini ortaya koymuştur' ifadelerine yer verdi.

Asgari ücretin iyileştirilmesi için atılan adımları hatırlatan Kurtulmuş, KDV indirimleri, devletin bazı vergilerden vazgeçmesi ve malların ucuzlatılması gibi tedbirlerin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

'Cumhurbaşkanımız önemli müjdeler verecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta Bakanlar Kurulu toplantısının ardından önemli müjdeler vereceğini belirten Kurtulmuş, 'Sayın Cumhurbaşkanımız, vatandaşımıza dönük altı önemli tedbiri çok büyük bir ihtimalle paylaşacak. Böylece bu süreçte vatandaşımızın yükünü hafifletecek adımlar, ilave tedbirler gündeme getirilecek. Yine benzer şekilde vatandaşımızın en büyük çilelerinden biri olan özellikle konut ve iş yeri kiralarının aşırı yüksekliğini önlemek, dar gelirli vatandaşın konut sahibi olmasını temin etmek için yine önümüzdeki hafta içinde 250 bin konutun ve 100 bin arsanın vatandaşlarımıza verilmesiyle ilgili Ankara'da bir lansman gerçekleştirilecek.' diye konuştu.

'Terör, halkın gündeminden kalkmıştır'

Türkiye'nin yeniden güçlü büyük bir ülke olarak yoluna devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, 'Amacımız ekonomide, iç politikada güçlü, demokrasisi sağlam, hak ve hukuk anlayışında dünyanın en ileri ülkelerinden birisi olan, içeride toplumsal bütünlüğünü bütünüyle sağlamış, terör ve silahlı baskı unsurlarından kurtulmuş, vatandaşlar arasında etnik, mezhebi ve başka farklılıklar yüzünden hiçbir ayrımın kalmadığı, tam manasıyla demokratik bir Türkiye'nin inşa edilmesidir. Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın, Arnavut'un, Boşnak'ın bu ülkede yaşayan hiçbir yurttaşın bir diğerine yan gözle bakmadığı, silahın gölgelerinin bu ülkenin üstünde asla kalmadığı bir Türkiye'yi inşa etmek boynumuzun borcudur. İşte Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizde her geldiğimizde geçmişle olan kıyası yapıyor ve Allah'a şükrediyoruz. Türkiye on yıllar boyunca terör örgütleri vasıtasıyla meşgul edilmiş 1,5 trilyon dolar ekonomik kayba uğramış, 40 binin üstünde insanını maalesef terörle kaybetmiştir. Niçin? Elin oğlu, elin gavuru böyle istiyor. Bu ülkenin içinde Türk-Kürt, Sünni-Alevi kavgası çıksın ve Türkiye bununla vakit kaybetsin diye. Bu oyunu Allah'a çok şükür bozacağız. Bu bölge halklarının birbirinden başka bir kaderi yoktur. Türk'ün Kürt'ten, Kürt'ün Arap'tan, Arap'ın Acem'den başka bir geleceği olamaz. Irak'ın, Suriye'nin, İran'ın, Türkiye'nin velhasıl bütün bu bölge halklarının geleceği birliktedir, kardeşliktedir, ortaklaşmadadır. Bunu sağlamak için güçlü bir Türkiye olarak ayakta durmayı ve koşmayı kendimiz için önemli görüyoruz. Bu anlamda o geçmiş günlere baktığımızda şimdi Allah'a çok şükür Çaldıran'ın en uzak köyüne gece yarısı gidebiliyorsunuz. Allah'a çok şükür bugün Türkiye'de terör, bir şekilde halkın gündeminden kalkmıştır. Kürt kardeşlerimiz yıllardır kendi ensesinde boza pişiren terör örgütüyle arasına büyük bir mesafe koymuş ve terör örgütünü dağa hapsetmiştir' dedi.

Kurtulmuş, 'Karşı tarafa adayınız kim diye sorduğumuzda 'Bu adayı yıpratırsınız.' diyorlar. Cumhurbaşkanımız Erdoğan yıllardır siyasetin içinde yıpranmıyor. 20 yıldır bu ülkenin başında yıpranmıyor da sizin adayınız 20 günde mi yıpranacak, ondan mı çekiniyorsunuz? 20 günde yıpranacak adayı da koymayın. Esas sorun adayın kim olacağı sorunu değil, esas sorun Türkiye'yi nasıl yönetmesi gerektiğine dair bir fikir birliği içinde olmamalardır' diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Partiye katılan kanaat önderlerine rozetlerin takıldığı programa, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve partililer katıldı.

Bakmadan Geçme