KURUKCU: SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, 16 Nisan'da yapılacak referandum seçimlerinde Van ve Türkiye'nin her noktasında sandıklara sahip çıkacaklarını vurgulayarak, 'İmkânlarımız doğrultusunda oyların çalınmaması, kaybolmaması için elimizden geleni yapacağız. İl ve ilçelerde her sandıkta görevli arkadaşlarımız olacak' dedi. Kurukcu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van programının önümüzdeki günlerde netleşeceğini kaydetti.

Burhan Ergin - Özel Haber

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, gündemi gazetemize değerlendirdi.

"SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZDA PARTİ İSMİ KULLANMIYORUZ"

Kurukcu, seçim çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, "İlk günde dediğimiz gibi bu seçimin bir parti meselesi olmadığını, vatan ve demokrasi meselesi olduğunu halkımıza anlatıyoruz. Van'da da yaptığımız çalışmalarda parti ismimizi ve logomuzu kullanmıyoruz. Referandumda evet çıkması halinde Türkiye'ye diktatörlük sisteminin geleceğini, halkın iradesinin tek bir insana verilmemesi gerektiğini, yargı, yürütme, yasamanın bir insan tekelinde toplanmaması gerektiğini şuan mevcut milletvekillerimizin 550'den, 600'e çıkarılmasının gereksiz olduğunu, 18 yaşındaki bir insanın eğitimini tamamlaması dururken, siyasete atılmaması gerektiğini ve evet çıkması halinde ülkemize getireceği zararları biz vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Seçim çalışmaları kapsamında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun proğramında Van'a gelme durumu var. Önümüzdeki günlerde kesin tarih netleşecek" ifadelerini kullandı.

"SANDIKLARDA KESİN HAYIR ÇIKACAK"

Van'da yüzde 65'in üzerinde hayır çıkacağına inandığını anlatan Kurukcu, "Halkımızın her ne kadar üzerinde bir korku, bir baskı olsa da, her ne kadar biz OHAL sürecinde seçime gidiyor olsak dahi ben halkımızın iradesine güveniyorum. Sandıklarda hayır çıkacağına da kesin gözüyle bakıyorum" dedi.

"VAN'IN BİRİKEN SORUNLARI BİR YILLIK DEĞİL"

2011 Van depreminden sonra çok büyük sorun ve sıkıntıların yaşandığını ifade eden CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, "Van Et Kombinası sorunu bir yıllık sorun değil, Van'ın stadyum sorunu bir yıllık sorun değil, bunlar depremden bu yana yaşanan sorunlardır. Güçbirliği Platformuyla halledildi deniyorsa, ben o toplantıya katılan bir il başkanı olarak inanmıyorum. Güçbirliği son bir yıldır yapılıyor ama bu sorunlar 5 yıllıktır. Belki Güçbirliği Platformunda bu dillendirilmeseydi, Et Kombinası Erzurum'a gidebilirdi, stadyum sorunu bir yıldır gündemde değil, depremden sonra sürekli gündemde tutuldu" şeklinde konuştu.

"KONU VAN OLUNCA HER TOPLANTIYA KATILIRIM"

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, ildeki sorunları çözmek için yapılan toplantılara katıldığını vurgulayarak, "Davet edildiğim her programa söz konusu Van olduğu sürece katılırım, hatta Güçbirliği Platformunun ilk toplantısında şu açıklamayı yapmıştım. Yeri gelince siyasi kimliklerimizi kullanalım, yeri gelince siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakıp Vanlı olalım, yeri gelince de Vanlı oluşumuzu bir kenara bırakıp insan olalım" diye konuştu.

"BAKANLAR VAN'IN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN GELİP GİTSİNLER"

Son zamanlarda bakanların Van'a gelip gitmesinin sadece seçim kampanyası olduğunu söyleyen Kurukcu, "Üretim, istihdam ve huzur ortamının sağlanması şart ama son zamanlarda birçok bakan Van'a gelip gidiyor. Bunlar neden seçimden seçime gelip gidiyorlar. Bunların sadece Van'a gelip gitmeleri bir şovdur. İlin sorunlarını çözsünler ben ellerinden öperim. Sadece seçimden seçime gelip gitmesinler. Bütün kozlar onların elinde ve her halükarda bakanların gelip gitmesinde Van'a bir fayda olsun" dedi.

"VAN HALKINA HAKSIZLIK YAPMAYIN"

1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kala 3 bin 500 işçinin işe alındığını hatırlatan CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, "Bu işçiler kimler tarafından alındı? AKP'nin il ve ilçe teşkilatları tarafından hazırlanan listeler valiliğe gönderildi ve valilikte İş-Kur'a göndererek, onayladı. Şimdi de İş-Kur tarafından 2 bin 500 işçi daha alınacak. Ben İş-Kur Müdürünü ziyaret ettiğimde ortada bir haksızlığın olduğunu söyledim ve bu haksızlığın yapılmaması gerektiğini vurguladım. Çünkü bu vebaldir, er veya geç çıkar. Van'da en önemli sorun işsizliktir. Birçok insanın işe ihtiyacı var. Vanlılar neyin ne olduğunu çok iyi biliyor" şeklinde konuştu.

"SEÇİMLERE HİLE BULAŞMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Seçim güvenliğinin çok önemli olduğunu söyleyen Mehmet Kurukcu, seçimlere hile bulaşmaması için ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını vurgulayarak, "Seçim güvenliği konusunda parti olarak bizde bazı önlemler alacağız. İmkânlarımız doğrultusunda bütün sandıklarımıza sahip çıkacağız. Biz bin 500-bin 600 arkadaşımızı sandıklarda görevlendireceğiz. Birlikte Van'da sandıklarımıza sahip çıkacağız. Şuan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah kısa sürede çalışmaları tamamlayıp her sandığa partili arkadaşlarımızı görevlendireceğiz. Genel Başkan Yardımcımız Erdal Aksünger aracılığıyla kurduğumuz bir sistemimiz var. Sandıklar açılıp oylar sayıldıktan sonra seçim sonuç tutanaklarını biz hemen genel merkezimize göndererek, sisteme yükletiyoruz. Bunu yaptıktan sonra çıkan sonuçları göreceğiz ama bunun ne kadar güvenli olup olmadığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Kurukcu, son olarak 16 Nisan seçimlerine OHAL ile gidilmemesi konusunda hükümete seslenerek, "OHAL sürecinde seçimlere gitmek etik değil, hatta başbakan birkaç ay önce yaptığı açıklamada seçimlere OHAL sürecinde gidilmeyeceğini açıklamıştı. Hala geç kalınmamış, seçimlere OHAL ile gitmeyelim" şeklinde sözlerini bitirdi.

Bakmadan Geçme