Kurukcu'dan yetkililere 'Erçek' sitemi

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, İpekyolu'na bağlı Erçek Mahallesinde önemli sorunların olduğunu belirterek, söz konusu sorunların çözümü noktasında yetkililerin sesiz kaldığını ifade etti.

Vansesi Haber Merkezi

Göreve geldiği günden bu yana sürekli Van'ın sorunlarını gündeme getirerek, siyasilere seslenen CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, bu kez de İpekyolu İlçesine bağlı Erçek Mahalllesi'nin sorunlarına değindi. Erçek'in sorunlarını yetkililere aktardıklarını anlatan Kurukcu, somut bir çözüme ulaşamadıklarını belirtti.

“Dev projeler istemiyoruz”

İl Başkanı Kurukçu açıklamasında; “Yaklaşık 4-5 yıldır durmadan Erçek mahallemizin sorunlarını çözüm bulsun diye yetkililerin önüne getiriyoruz. Konuştuğumuz sorunlar gerçekten birinci dereceden aciliyet arz eden ivedilikle çözülmesi gereken sorunlardır. Biz Erçek için dev projeler istemiyoruz. İstediğimiz okyanusta bir damla. Ancak neden bu kadar geciktiriliyor anlamış değiliz” dedi.

“İçme suyu sorununa çözüm bulunamadı”

Erçek Mahallesinde içme suyuna bir türlü çözüm bulunmadığını söyleyen Kurukcu, “Erçek'te alt yapı ile ilgili de önemli sorunlar bulunuyor. Geçen sene ana su şebekeleri yapılmasına rağmen bu borulardan halen su verilemiyor. Vatandaşlar VASKİ'ye birçok defa dilekçe vermesine rağmen Erçek'teki içme suyu sorununa çözüm bulunamadı. Otuz yıl önce yapılan su şebekesi zehirlenmeye karşı ciddi tehlikeler taşımakta ve bu borulardan dolayı 7-8 yıl önce Erçek nüfusunun yarısı zehirlenmiş çeşitli hastanelerde tedavi görmüştür. Bunun için VASKİ'den isteğimiz biran önce yeni yapılan ana su şebekesinin kullanıma açılmasını böylelikle Erçek'teki içme suyu sıkıntısının bir an önce giderilmesidir. Bu sıkıntı giderilmediği için de köy arasındaki yolların asfaltlanması sorunu da beklemeye alınmıştır” şeklinde konuştu.

Kurukcu, Erçek'in birçok sorununa değindi

CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Erçek'te doğal gaz, elektrik ve alt yapı gibi sorunların vatandaşlara büyük mağduriyet yaşattığına vurgu yaparak, “En önemlisini söylemek gerekirse; Su sıkıntısının giderilmesinden sonra VASKİ'nin Erçek'teki alt yapı sorununu da bir an önce gidermesini talep ediyoruz. Doğal gaz boru hattı Erçek'ten geçmesine ve buradan Van ve Hakkâri'ye aktarılmasına rağmen Erçek'e doğalgaz verilemiyor. Bunun yanı sıra ciddi manada sıkıntıya dönüşmüş Erçek ve köylerindeki sık elektrik kesintilerinin de VEDAŞ tarafından çözülmesi tek temennimiz” ifadelerini kullandı.

“Servis soruna kalıcı çözüm bulunmalı”

Kurukcu, son olarak şunları kaydetti; “Bunların yanı sıra Erçek'ten Turgut Özal ve Hüseyin Çelik İmam Hatip Lisesine giden öğrencilerimizin servis sorunları devam etmektedir. Bu soruna ilişkin bir koç defa çözüm bulundu ama bu çözümler geçici çözümlerdi bu kez gerçekten bu konuya ilişkin kalıcı bir çözüm bekliyoruz”

Bakmadan Geçme