Kurukcu’dan Yüksekova’ya Yardım Eli

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve İl Yönetimi Yüksekova’da bir takım incelemelerde bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart 2016'da başlayan sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla birlikte ilçeye dönüşler başladı. CHP Van İl Başkanı Kurukcu dönüşlerin başlaması ve gün yüzüne çıkan gerçek Yüksekova tablosunu yerinde incelemek üzere heyeti ile birlikte Yüksekova'ya gitti.

Kurukcu; Yüksekova'nın tablosu içler acısı

Ziyaretleri sonrası bazı değerlendirmelerde bulunan CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu gördükleri manzaranın pek iç açıcı olmadığını, ilçenin baştan aşağı enkaza döndüğünü, ilçede maddi hasarın büyük olduğunu ve ilçenin yeniden toparlanmasının uzun yıllar alacağını söyleyerek şöyle devam etti; Yanlış siyasi politikaların bir sonucu olan Yüksekova olaylarının yalnızca Yüksekova ilçesini ilgilendirmediğini, başta Van olmak üzere tüm çevre illeri de yakından ilgilendirdiğini hatta bölgeye imaj kaybettirdiğini, bölgeyi sosyal, ekonomik anlamda dara soktuğunu vurguladı.

Kurukcu; Dün Van bugün Yüksekova mağdur

Kurukcu,” Coğrafyalarının bir, acılarının bir olduğunu söyleyerek dün Van'da bugün Yüksekova'da mağduriyet var. Dün Yüksekova Van'ı nasıl hissettiyse bugün Van'da aynı şekilde Yüksekova'yı hissediyor. Dün Yüksekova Van'a nasıl kapılarını sonuna kadar açtıysa bugün Van da aynı şekilde Yüksekova'ya kapılarını açmıştır.

CHP Van İl Başkanı Kurukcu Yüksekova'da yaşanan mağduriyetin giderilmesi ciddi manada sıkıntılar yaşayan Yüksekova halkının yaralarını sarmak, onlara yanlarında olduklarını hissettirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Kurukcu son olarak Ramazan ayı dolayısıyla Van'da yaşayan Yüksekovalılar ve Yüksekova'daki mağdur aileler için Ramazan ve Bayram da gıda ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde girişimde bulunduklarını kaydetti.

Bakmadan Geçme