Kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde hava durumu ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, Van, Muş ve Bitlis çevrelerinde bugün öğle saatlerinden akşama kadar kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması öngörülürken, hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli ve doğulu yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Van Gölü için yapılan tahminlere göre, gölde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Rüzgar doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde esecek ve dalgalar 0,50 ila 1,25 metre arasında olacak. Görüş ise iyi olacak.

İl merkezlerinde en yüksek sıcaklıkların Hakkari'de 32 derece, Muş'ta 34 derece, Van ve Bitlis'te ise 28 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji, kuvvetli yağış konusunda da uyarıda bulundu. Öğle saatlerinden akşamın ilerleyen saatlerine kadar Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde zaman zaman kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu durum sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kısa süreli dolu yağışı ve yıldırım gibi olumsuzluklara neden olabilir. Yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın Bitlis ve Van çevrelerinde kuvvetli (30-50 km/sa), yükseklerde ise kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte çatı uçması, direk devrilmesi, enerji hatlarında kopma ve deniz ulaşımında aksama gibi olumsuzluklara da hazırlıklı olunması gerekiyor.

Meteoroloji tarafından yapılan bu kapsamlı hava durumu açıklaması, bölge sakinlerinin ve yetkililerin hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor. Vatandaşların güvenliği için alınacak önlemler büyük önem taşıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme