Mahalle toz altında kaldı

Sıhke Caddesi Mustafa Altaylı Parkı bitişiğinde bulunan ve depremde ağır hasar gören binanın kontrolsüz yıkımı vatandaşları tedirgin ederken, çevreyi toz içinde bıraktı.

Hacı Yılmaz

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Gazetemizi arayan vatandaşlar, bilinçsizce gerçekleştirilen yıkımdan saçan toz bulutunun işyerlerini ve konutları toz altında bıraktığını belirterek, söz konusu yıkıma tepki gösterdiler.

VATANDAŞLARDAN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Depremlerin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen yıkım kararı verilen birçok binanın halen yıkılamadığını söyleyen vatandaşlar, bilinçsiz ve iş güvenliği alınmadan gerçekleştirilen yıkıma tepki göstererek, “Van'da depremden sonra ağır hasar raporu alan binaların yıkımı sürüyor. Yıkım işlemi gerçekleşirken sıkı güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. Mustafa Altaylı Parkının yanında bulunan binanın yıkımı çevreye tehlike saçıyor. Belediye, AFAD yetkililerinin bu konuda çok hassas olması gerekiyor. Binanın yıkım esnasında etrafı toz dumana karıştı. Trafikte hareket halinde olan araçların sürücüleri zor anlar geçirdi. Vatandaş olarak çok rahatsız olduk. Yıkım işlemi gerçekleşirken bütün önlemlerin alınıp, vatandaşların rahatsız edilmeden yapılması lazım” dediler.

Bakmadan Geçme