Mahallemizin kadınları sinema yapıyor

Güneşli güzel bir gün düşünün. İyot ve yosun kokusunu içinize çekebilecek kadar yakınsınız denize. Arnavut kaldırımlı sokaklara bitişik nizamda dizilmiş cumbalı tahta panjurlu evleri, aydın insanları, çalışkan kadınlarıyla sanat sokağını andıran kendinizi bir film setinin içindeymişsiniz gibi hissedebileceğiniz sokakları ile Türkiye'nin ilk Citta Slow'u yani 'Sakin Şehrindeyiz. Burası zamanın en yavaş işlediği yer… Seferihisar'ın şirin beldesi Sığacık.

Güneşli güzel bir gün düşünün. İyot ve yosun kokusunu içinize çekebilecek kadar yakınsınız denize. Arnavut kaldırımlı sokaklara bitişik nizamda dizilmiş cumbalı tahta panjurlu evleri, aydın insanları, çalışkan kadınlarıyla sanat sokağını andıran kendinizi bir film setinin içindeymişsiniz gibi hissedebileceğiniz sokakları ile Türkiye'nin ilk Citta Slow'u yani "Sakin Şehrindeyiz. Burası zamanın en yavaş işlediği yer… Seferihisar'ın şirin beldesi Sığacık.

2009 yılında İtalya'dan bir komite tarafından aldığı bu unvanı yıllarca şehirleşme ve küreselleşme karşısında kültür ve mimarisini bozulmadan koruyan bu beldede mavi ve yeşilin sarıp sarmaladığı bir mekânda; Teos Yazarlar Evi Uygulama ve Sanat Merkezinin konferans salonundayız.

Sığacık'ın her zaman baş aktörleri kadınlardır. Özellikle kale içindeki pazarda en ön safta yer alırlar. Becerikli oldukları kadar yaratıcılıkları da her zaman övgüye değer bulunmuştur. Zengin ot yemeği çeşitleri yanı sıra geleneksel şerbetleriyle de adından söz ettirir sığacık.

İlk atölye dersimiz başlamadan önce Seferinar Kadın ve Sanat Derneği üyelerinin ürettikleri el sanatı ürünlerini görme şansımız oldu. Ayrıca hazırlamış oldukları ve tüm konuklara sundukları Sığacık'ın geleneksel bademli şerbeti ikramlarının bir parçasıydı. Güler yüzlü, üretken bu kadınlar bu kez de sinema filmi çekmek için atölye çalışmalarında bir araya gelmişlerdi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme