Mali müşavirlerin sorunları çözüm bekliyor

Van'da hizmet veren mali müşavirler, yoğun iş yüküyle karşı karşıya olduklarını ve sorunlarının çözülmesini talep ettiklerini dile getirdiler.

Gazetemize konuşan mali müşavirler, iş yükünün fazla olduğunu belirterek, “Hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan gece-gündüz demeden her zor durumda mesleki etik değerlere sahip çıkarak kamuya bilgi üretiyoruz. Biz mali müşavirler artık işimizi, mesleğimizi yapamaz duruma getirildik. Gelir idaresinin gönüllü memurları olduk, sürekli artan ve giderek karmaşıklaşan iş yükü ile karşı karşıya kaldık. Bu durum sadece hayallerimiz yıkmakla kalmadı, aynı zamanda angaryaların esiri olduk. Sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gazetemize konuşan mali müşavirler, meslek etiğine bağlı kalarak gece gündüz çalıştıklarını, ancak sürekli artan ve karmaşıklaşan iş yükü nedeniyle artık işlerini yapamaz hale geldiklerini belirttiler. Mali müşavirler, "Gelir idaresinin gönüllü memurları olduk, angaryaların esiri olduk" şeklinde ifadeler kullandılar.

Mali müşavirler, beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesini, Gelir İdaresi'nin dijital sistemlerinin sorunsuz çalışmasını, enflasyon muhasebesi uygulamasının yıllık olarak yapılmasını, 2024 ve sonraki yıllarda geçici vergi dönemlerinde enflasyon muhasebesinin uygulanmamasını ve bilançoların talebinden vazgeçilmesini, 2023 yılı Kurumlar Vergisi beyan süresinin uzatılmasını, e-Defter beratlarının süresinin uzatılmasını, mali tatilin gerçek anlamda uygulanmasını ve meslekte kota uygulamasının kaldırılmasını talep ettiler.
Mali müşavirler, "Biz mali müşavirler artık tatil yapmak, kendimize ve ailemize zaman ayırmak istiyoruz" diyerek Maliye ve Hazine Bakanı'na seslerini duyurmak istediklerini ifade ettiler.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme