Marketler Ramazan İçin Hazır

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte marketlerde hazırlıklar başladı. Ramazan ayının olmazsa olmazlarından olan tahin ve pekmez raflarda yerlerini aldı. Marketlerde yardım paketleri, yardım çekleri ve indirim hazırlıkları sürüyor.

İlhan Siyahtaş

Van'da 11 Ayın Sulatanı Ramazan ayı heyecanı raflarda kendisini hissettirmeye başladı. Market ve çarşı pazarda iftariyelikler, Ramazan'a özgü yiyecekler raflarda yerini almaya başladı. Ramazanda muhtaç ailelere yardım etmek isteyen kuruluş ve hayırseverler de gıda paketi siparişi veriyor.

Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Yayla Market sorumlusu Kıyasettin Dikici “ Ramazan için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Kahvaltılık malzemeler, tahin, pekmez gibi ürünlerimizi raflara yerleştiriyoruz. Ramazan ayına özel gıda paketleri hazırlıyoruz. Bu paketlerimizde, yağ, çay, şeker, tahin, pekmez, salça gibi temel gıdalar bulunuyor. Paket talepler şimdiden almaya başladık. Yardım paketlerini gelen talebe göre gıda ile dolduruyoruz. Kimisi sadece kuru gıda olarak hazırlatıyor, kimisi de iftariyelik gibi ürünlerden oluşan paketleri istiyor. Kurum, kuruluş, vakıf, dernek ve hayırseverlerin bütçe ve talebine göre paket hazırlıyoruz” dedi.

VİP alışveriş mağazası sorumlusu Fikret Bekbay ise “ Ramazan ayı hazırlıklarımıza başladık. Ramazan ayından büyük bir beklenti içerisindeyiz. İşlerin durgunluğundan dolayı ramazan ayının gelmesi ile birlikte alışveriş mağazalarında bir heyecan oluşturmaktadır. Ramazan ayının vazgeçilmezleri olan tahin, pekmez, bal, hurma, bakliyat, çay gibi gıdalar raflarda yerini aldı. Sahurluklarımız da raflarda hazır durumdadır. Market içerisinde ürün tanıtım amaçlı elamanlarımız bulunmaktadır. Firmaların ürün tanıtım elamanları da iş başı yaptı ve ramazan ayına hazırız diyebilirim. Gerekli stoklarımızı yaptık, indirim kampanyalarımız hazır, Cuma günü indirim kampanyamız başlayacak. Et reyonlarında, temel gıda ürünlerinde ve temizlik malzemeleri reyonlarımızda indirim günlerimiz olacak. Yardım kolisi hazırlıklarımızı talep doğrultusunda yapıyoruz. Hayırda bulunmak isteyen kurumların ve hayırsever iş adamlarının talepleri olduğu zamanlarda isteklerine göre yardım kolilerimizi hazırlayacağız. Ramazan ayı için yardım kolisi dışında yardım çekleri de hazırladık. Kurumların talepleri üzerine 100 TL'lik yardım çeki ile yardıma muhtaç aileler bu yardım çekleri ile marketimizden istediklerini alabilecekler. Ramazan kolilerinin için de genelde temel gıda ürünleri yer alıyor.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme