Masada kalır denilen hasta Van'da şifa buldu
Konya'da 8 yıl önce glomus tümörüne yakalanan ve 'masada kalırsın' denilen Konya'lı hasta Van'da olduğu ameliyat ile sağlığına kavuştu.
Konya'da yaşayan Naciye Doğan (70), yaklaşık 8 yıl önce glomus tümörüne yakalandı. Sol tarafından zorlu bir ameliyat geçiren Doğan'ın 8 yıl sonra sağ tarafında glomus tümörü tespit edildi. Ameliyat için gittiği hastanede doktorun ‘masada kalır, felç olur' demesi üzerine soluğu Lokman Hekim Van Hastanesinde alan Doğan, burada yapılan başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel, Naciye Doğan isimli hastanın yaklaşık 10 yıl önce sol tarafından glomus tümörü ameliyatı olduğunu hatırlattı. İlk etapta şahdamarı ile ilgili glomus tümöründen şüphelendiklerini aktaran Başel, “Ama daha farklı bir durum çıktı ve daha zor bir ameliyattı. Geldiği gün hazırlığını yaptık ve ameliyata aldık. Bizi biraz zorladı ama hastamız hiçbir zarar görmeden ameliyatını atlattık. Büyük bir anevrizması vardı ve yaklaşık 3-4 santimetre büyüklüğündeydi onu çıkarttık. Şah damarını tamir ettik. İnşallah cuma günü taburcu edeceğiz” dedi.
İl dışından gelen hastaların dönüş bileti noktasında sıkıntı yaşadıklarına değinen Dr. Başel, “Hastamız gelirken kendilerine Van'da uçak problemi olduğunu, bu nedenle geliş-gidiş biletlerini almalarını söyledi. Ancak riskli ameliyat olduğu için dönüş biletlerini almamışlar. Bu nedenle Batman'dan dönüş yapacaklar. Bu anlamda yetkililerden uçak sorununu çözmelerini istiyoruz. Hastalar mağdur oluyor. Koskoca büyükşehir, çevre illerden gitmek zorunda kalıyor. Niye böyle bir şeye gerek var anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.
“Ne olduğunu fark edemedim”
Daha önceki ameliyatının zorlu geçtiğini belirten Naciye Doğan isimli hasta ise “Kendimi iyi hissediyorum. Önceki ameliyatımda çok sıkıntı yaşadım ama bu ameliyatta bunu yaşamadım. Çok memnunum. İlk ameliyatım 12 saat sürmüştü şimdi ise bir saat. Ben ne olduğunu bile fark edemedim. Tanımadığımız bir yere geldik ama güvenilir olduğunu fark ettik. Güven verdi geldik ve güvendiğimiz kadar da varmış” şeklinde konuştu.
“Hayatımızın şansı Halil Hocaya rastladık”
Hastanın kızı Ayşegül Devici de annesinin 8 yıl önce zorlu bir glomus tümörü ameliyatı geçirdiğini belirterek, “12 saat ameliyatta kalmıştı ve çıktığı zaman korkunç bir haldeydi. Çok acı çekti. O zaman sağ tarafında da vardı. Ancak doktor küçük olduğunu, büyümedikten sonra bir zarar gelmez diyerek ameliyat edilmesine gerek olmadığını söyledi. Daha sonra 8 yıl geçti aradan annemde bir takım rahatsızlıklar çıkmaya başladı. Sağ tarafında bir şişlik gördük. Hastaneye götürdük tümör olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söylediler. Biz tekrar aynı hocanın yanına gittik. Annem birebir kendisi ile görüşmüştü. Ameliyat olacağı zaman bende abimle birlikte İstanbul'dan gittim. Ameliyat olması için hastaneye yatış yapıldı. Ben hocayla kendim görüşmek istedim. Hocaya ameliyat zorluklarını sordum. Bana zor bir ameliyat olacağını, annemi masada kaybedebileceklerini, felç olabileceklerini deyince ameliyatı bıraktık. Annem ameliyat önlüğünü bile giymişti damar yolu da açılmıştı. O zaman vazgeçtik. Eve geldim araştırmaya başladım. Hayatımızın şansı Halil hocaya rastladım. Kendisiyle telefon görüşmeleri yaptım. Bana çok güven verdi ve o güvenli boşa çıkmadı. Hocamıza minnettarız. Annemi bize sağ salim çıkardı. İlgisi ve alakası için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.