Mavi Fularlı kadınlardan Zorluoğlu'na ziyaret

Van Yemekleri Dostları Grubu 'Mavi Fularlı' Vanlı kadınlar, Vali Murat Zorluoğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Burhan Ergin

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'na hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Sosyal medyada bir araya gelen ve 10 bini aşkın üyesi bulunan Van Yemekleri Dostları Grubu Mavi Fularlı Vanlı kadınlar, Vali Zorluoğlu'nu ziyaret ederek, Van pastası ikram etti.

Ziyaretle ilgili grup adına açıklamalarda bulunan Nuran Demirhan, yaptıkları çalışmaları Vali Zorluoğlu'na anlattıklarını belirterek, “Sayın Murat Zorluoğlu'na Van pastası ikram ettik.Van Yemekleri Dostluk Grubu olarak amacımızı anlattık. Van Mutfak Kültürünü,Van kahvaltısını, gölün kirlenmemesini, çevre temizliği,Milli Egemenlik parkının satışının durdurulması için yaptığımız çalışmalardan bahsettik. Sayın valimize Van'ın daha çok yeşil alana, park ihtiyacı olduğunu ifade ettik” dedi.

“VALİMİZDEN SÖZ ALDIK”

Vali Zorluoğlu'ndan 2 Nisan Van'ın 100. yıl kurtuluşu için söz aldıklarını ifade eden Demirhan, “Van'ın kurtuluşunun 100. yılı olan 2 Nisan 2018 tarihinde güzel etkinliklere imza atmak istediğimizi söyledik. Hedefimiz 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü olacak. Van'ın kurtuluşunun 100. yılı olan 2 Nisan'da Vanlılarla birlikte tüm Türkiye'de güzel etkinliklere imza atmak istediğimizi söyledik. Geçtiğimiz 2.Nisan Van'ın kurtuluşunun 99. yılında Van Yemekleri Dostluk Grubunun Yöneticisi Sayın Mine Kılavuz Ongün öncülüğünde yaptığımız, Van yemekleri buluşmasını anlattık. Başta Van olmak üzere İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa ve Altınoluk'da yapılan etkinliklerden bahsettik. 2 Nisan 2018 tarihinde 100. yıl kutlamaları için çalışmalara başlayın sözünü aldık” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme