MEB'den son dakika kararı: Okullar erken açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, oldukça önemli bir karar alarak okulların erken açılacağını ve telafi eğitimi uygulanacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, öğrencilerin, 2022-2023 eğitim öğretim yılında yaşanan afetler nedeniyle uzun süre okullardan uzak kaldığı hatırlatıldı. Bu süreçte, uzaktan eğitimin devreye girdiği ve bazı zamanlarda eğitime ara verildiği ifade edildi. Bu nedenle, okullarda telafi eğitiminin yapılacağına dair haberler yayımlandı.

Son dakika açıklamasıyla okulların açılış tarihi konusunda öğrenci ve öğretmenlerin gönüllerinin biraz rahatladığı belirtildi. Okulların erken açılacağı ve telafi eğitiminin gerçekleştirileceği aktarıldı.

Pandemi ve ardından yaşanan deprem felaketi ve iklim değişikliği nedeniyle öğrencilerin uzun süre okullardan uzak kaldığına dikkat çekilerek, yeni karar alındığı belirtildi. Buna göre, depremden etkilenen 11 ilde başlayacak olan telafi eğitimleriyle öğrencilerin 3 Ağustos 2023 tarihinde derslere başlayacağı ifade edildi. Derslere katılımın zorunlu olmayacağı ve isteğe bağlı bırakılacağı da vurgulandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme