MENAR YENİ DÜNYA REKORLARINA HAZIRLANIYOR

Van Menar-Mental Aritmetik Eğitim Merkezi, yeni dünya rekorları kırmak için eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.

4 yıldır Van’da eğitimlerini sürdüren Menar-Aritmetik Eğitim Merkezi’nin, olimpiyatlarda 16 madalyanın yanında bir Guienes Rekorları başarılarının olduğunu hatırlatan Van İl Temsilcisi Cesim Laçin, bu başarılarına yenisini eklemek ve yeni dünya rekorları kırmak için hazırlandıklarını belirtti. Menar’ın 4-13 yaş arasındaki çocukların zihinsel gelişimine katkı yapan bir zek geliştirme programı olduğunu ve buradaki temel amacın çocukların sağ ve sol beyin arasındaki bilgi koordinasyonunu sağlarken aynı zamanda sağ beyinde bellek ve hafıza güçlendirmesini gerçekleştirdiğini ifade eden Laçin, “Van Menar, okuldaki 4 ana işlemi (toplama, çıkartma, çarpma ve bölmeyi abaküs denen gereçle sadece araç olarak kullanır. Yani, Menar, bir aritmetik kursu ya da dershane değil, bir beyin geliştirme merkezidir” dedi.
Menar’ın çocuklardaki problem çözme yeteneğini geliştirdiğini vurgulayan Laçin, “Mental aritmetik eğitimi önce sayısal işlemleri abaküs kullanımının öğrenilmesi ile başlayan program bir süre sonra abaküsün kaldırılması ile sürer. Öğrenciler işlemi abaküs yardımı olmadan çok hızlı bir şekilde tamamen zihinlerinden yapma becerisi elde ederler. Aslında abaküsün imajı zihinlerine yerleştirilmiştir. Ve hesapları yaparken sanki ellerinin altında abaküs varmış gibi parmaklarını hareket ettirirler. Öğrencilerin zihinlerine sanal bir bilgisayara yerleştirilmiş gibidir. Bu inanılmaz beceri elektronik hesap makinesinden veya bilgisayardan çok daha hızlıdır” ifadelerini kullandı.
Menar programının getirdiği kazanımın mucizevî beceriden ibaret olmadığına dikkat çeken Laçin, “Asıl kazanç bu program sürecinde sağlanan zeka bellek gelişimi dikkat odaklanma ve özgüvenin güçlenmesi gibi unsurlarla genel olarak yükselmiş bir zihinsel kapasitedir. Programın başarısı aslında her insanda var olan, ancak atıl duran potansiyel kapasiteyi harekete geçirmekte yatmaktadır” şeklinde konuştu.
Günde iki saat olmak üzere haftada iki gün verilen eğitimin toplam 96 saati kapsadığını dile getiren Laçin, “Merkezimize gelen sayı her geçen gün artıyor. Ancak bizler, belirlediğimiz sayıda öğrenci kabul ederek, onlarla birebir ilgileniyor ve daha fazla faydalı olduğumuzu düşünüyoruz” şeklinde konuştu. vanhaber, van, haber, van habervan menar, problem çözme, matematik, öğrenci

Bakmadan Geçme