Meteoroloji'den hava durumu tahmini

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu açıklamasına göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması beklenmektedir.  

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Muş'ta en yüksek sıcaklığın 35 derece, Hakkâri'de 33 derece, Van'da 28 derece ve Bitlis'te 30 derece olması beklenmektedir.

Rüzgarın ise doğulu ve kuzeyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman sert rüzgar şeklinde esmesi öngörülmektedir. Van Gölü'nde ise rüzgarın öğle saatlerinde güneybatıdan, akşam saatlerinde doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 6 kuvvetinde esmesi, dalga yüksekliğinin 0,25 ila 1,00 metre arasında olması ve görüşün iyi olması beklenmektedir.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu seyredeceğini, ancak Hakkâri'nin doğusunda öğle ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebileceğini vurgulamıştır. Ayrıca, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağı ve rüzgarın orta kuvvette, zaman zaman sert şekilde esmesi beklendiği ifade edilmiştir. Van Gölü'nde de benzer hava koşullarının hüküm süreceği belirtilmiştir.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme