Meteoroloji'den hava durumuyla ilgili açıklama

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölgedeki hava durumuna ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı bulutlu olacağı, öğle saatlerinden sonra ise Van'ın kuzey, güney ve doğu ilçeleri ile Hakkari çevrelerinin yerel olarak aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara maruz kalacağı belirtildi.

Hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgarın ise batılı ve kuzeyli yönlerden orta, yağış anında ise sert rüzgar şeklinde esmesi bekleniyor.

Van Gölü hava durumuna ilişkin de bilgiler paylaşıldı. Buna göre, göl üzerinde parçalı ve az bulutlu hava hakimiyeti sürecek. Rüzgar, öğle saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,25 ila 0,75 metre arasında değişirken, görüş ise iyi olacak.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının ise şöyle olması bekleniyor: Muş 32 derece, Hakkâri 29 derece, Van 25 derece ve Bitlis 27 derece.

Meteoroloji yetkilileri, bölgedeki hava durumunun yakından takip edildiğini ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti. Vatandaşların hava durumu değişikliklerine karşı temkinli olmaları ve yerel yönetimlerin aldıkları önlemleri takip etmeleri önerildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme