Meteoroloji'den Van için hava durumu tahmini

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, Van için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji açıklamasında “Bölge genelinde havanın çok bulutlu olması, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi beklenmektedir. Yağışların Bitlis ve Hakkari illeri ile Muş ve Van illerinin güney ilçelerinde bugün (pazar) öğle saatlerinden itibaren zaman zaman kuvvetli kar yağışı, yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışı şeklinde olması tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), zaman zaman fırtınamsı rüzgar (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Van Gölü İçin Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: Orta. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Bitlis'te 1, Muş ve Hakkâri'de 3, Van'da 4 derece olacağı tahmin edilmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Bitlis, Hakkari ile Van ve Muş illerinin güney ilçelerinde zaman zaman kuvvetli kar yağışı yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışı şeklinde olması tahmin edildiğinden oluşabilecek ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Bölgemizde sabah saatlerinden itibaren beklenen kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın, güneyli ve batılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), zaman zaman fırtınamsı rüzgar (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir. Bölge genelinde beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) ve fırtınanın (60-80 km/sa) etkisiyle birlikte baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmeleri, kuvvetli kar yağışına bağlı olarak kar savrulması ve kar sürülmesi meydana gelebileceğinden (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme